Hrvatska, Brac - Ekskluzivna nekretnina s panoramskim pogledom, na prodaju

Ref. : 2013/64 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 715.000 €
Stambeni prostor: 90 Zemljište: 2000 Soba: 3 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 70 m
Broj katova: 1

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Ekskluzivna prodaja
  • Top ponuda

Ekskluzivna ponuda, dvije kuće smještene na južnoj strani otoka Brača, u uvali Duboka. Ova uvala je prepoznata kao omiljena među nautičarima, prirodno podjeljena na pet djelova koji nude odličan zaklon od vjetra. Sa pjeskovitim plažama, azurnom bojom mora i gustom borovom šumom, ovaj dio Jadranske obale je odlično prepoznat među gostima koji se svake godine iznova vraćaju.

Udaljenost do mjesta Milna je otprilike 3 minute automobilom, gdje se mogu pronaći svi potrebni sadržaji – trgovine, kafići, dućani, manja marina... Uvala garantira potpunu mir, privatnost i tišinu. Nekretnina je smještena u trećem redu do mora, te s obzirom na blago kaskadan teren i svoju južnu orijentaciju, nudi predivan panoramski pogled na uvalu i otvoreno more te otoke Hvar i Vis.

U naravi, na prodaju su dvije zasebne nekretnine koje čine jednu cjelinu, međusobno povezane velikim, kamenom popločanim dvorištem jugo-zapadne orijentacije. Dvorište je djelomično natkriveno borovima, što omogućuje ugodan hlad u ljetnim mjesecima te pruža mogućnost cjelodnevnog boravka vani. Plaža se nalazi na udaljenosti od cca 70m, gdje se također nalazi i mul s mogućnošću veza manjeg broda.

Parcela se prostire na 2000 m2 površine, sa parkingom na sjevernoj strani dovoljnim za pet automobila. Stepenište s kultiviranim vrtom vodi od parkinga do dvorišta i ulaza u nekretninu. Veća nekretnina se sastoji od dvije spavaće sobe sa vlastitim kupaonicama, te dnevnog boravka. U manjoj kući su smještene dvije spavaće sobe i kuhinja. Jedna spavaća soba se može prenamijeniti u kupaonicu, čime bi se nekretnine mogle potpuno zasebno koristiti. Ukupna stambena površina obe kuće je 90 m2.

Nekretnina je odmah useljiva, te ju budući vlasnik može odmah koristiti za vlastite potrebe ili u funkciji turizma. S obzirom na veličinu parcele, postoji mogućnost izgradnje bazena te dječjeg igrališta.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.