Hrvatska, Brac - Prostrani 4-sobni apartman, na prodaju

Ref. : 2022/87 - Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: 220.000 €
Stambeni prostor: 128 Soba: 4 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 300 m
Broj katova: 1
Nalazi se na katu br.: 1
Opis:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Najbolja ponuda
  • Top ponuda

U Supetru, na otoku Braču, smješten je ovaj predivan veliki i prostrani 4-sobni apartman s pogledom na more. Apartman se nalazi na prvom katu manje zgrade, a pripadaju mu 3 parking mjesta i 3 manje ostave koje se nalaze u podrumu zgrade.

U apartman se ulazi zasebnim ulazom, u kuhinju, dnevni boravak i blagovaonicu, koje su jedan veliki prostrani prostor sa 2 terase. S lijeve strane se nalaze 2 sobe, jedna je predprostor koja moze sluziti kao radna soba, a iz nje se ide u spavacu sobu. S desne strane vodi hodnik u 3 spavace sobe, a jedna od njih ima i kupaonicu i terasu. na samom ulazu se nalaze jos 2 kupaonice, jedna je s tuš kabinom, druga je s kadom.

Sa svih terasa se pruza lijepi i neometan poged na more. Apartman je udaljen od mora i predivnih plaža svega 300 metara. Orjentacija apartmana je sjevero-zapad.

Apartman se nalazi u predjelu sela koji je mirniji i popračen sa svim važnijim objektima, kao šta su dućani, restorani, kafići i ostalo.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.