Hrvatska, Brac - Vrlo rijetka kuća s vinogradom u prvom redu do mora

Ref. : 2022/130 - Kuća / Vila / Zemljište - Na prodaju
Prodajna cijena: 600.000 €
Stambeni prostor: 100 Zemljište: 4100 Udaljenost od mora: 5 m

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Najbolja ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Nudimo vrlo rijetku nekretninu na našem ekskluzivnom tržištu.
Ova prekrasna, nedovršena kuća (100m2) izgrađena pravnim projektom, smještena je na južnoj strani otoka Brača, u malom selu Murvica, 3 km od grada Bola.
Kuća se nalazi na vinogradu zemljišta od 4100m2, koja ide izravno do mora i lijepe prirodne stjenovite plaže i male pješčane plaže.
Gotovo nitko nema pristup plaži, samo brodom, tako da nudi potpuno privatnost.
Položaj nekretnine je ispod glavnom cestom, gdje je mala lokalna cesta do posljednjih 50 metara.
Posljednjih 50 metara staze je pješačka staza pa nekretnina trenutačno nema izravnog pristupa automobilom.
To bi se kasnije moglo riješiti sa vlasnikom susjednog zemljišta, kako bi se zajedno omogućio bolji pristup i za automobil i dobio dozvolu za korištenje od njega.
U svakom slučaju, u ovom trenutku automobil se može parkirati 50 metara ili 70 metara od objekta.
Nekretnina ima gradski priključak za vodu, septički spremnik za otpadnu vodu, a električna energija će uskoro stići. Kabel od struje udaljen je 50 metara.
Ovo je jedan od rijetkih mjesta u prvom redu do mora, s postojećom kućicom od 100m2, koja je na prodaju.
Otok Brač ima međunarodnu zračnu luku udaljenu 20 kilometara.
Grad Bol udaljen je 3 kilometra, također najpoznatija i lijepa plaža Zlatni rat.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.