Hrvatska, Ciovo - Impozantna vila s pogledom na more, na prodaju

Ref. : 2021/169 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 990.000 €
Stambeni prostor: 950 Zemljište: 960 Soba: 15 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 100 m
Broj katova: 4
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
Snižena cijena!

Impozantna vila smještena na dominantnoj poziciji u zadnjem redu kuća u malom pitomom mjestu na otoku Čiovu. Vila je okružena borovom šumom, dok sa svoje prednje centralne strane ima otvoren pogled prema Trogiru odnosno cijelom Kaštelaskom zaljevu.

Vila se proteže na četiri etaže, izgrađena je na zemljištu od 960m2 te ima svoju ukupnu površinu cca 950m2. Kultivirani vrt s posađenim mediteranskim biljem, palmama, umjetnim jezercem, fontanama te ležaljkama za sunčanje, nudi dnevni meditacijski ugođaj. Vila također ima wellness centar s zatvorenim bazenom, Whirlpool-om i saunom.

Osim vile na zemljištu se nalazi i pomoćni objekt od 70m2, koji može služiti kao prostor za domara odnosno osoblje koje bi se brinule o održavanju ovog velikog zdanja.

Centar Trogira udaljen je samo 4 km, zračna luka Split 9 km, dok je Split kao glavno središte Južne Hrvatske udaljen tek 30 km.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Ciovo
Ciovo (pronounced [tʃîɔv̞ɔ]; Italian: Bua) is a small island located off the Adriatic coast in Croatia with an area of 28.8 square kilometres (11.1 sq mi) (length 15.3 km (9.5 mi), width up to 3.5 km (2.2 mi)),[1] population of 6,071 inhabitants (2001) and its highest peak is 218 m (Rudine). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.