Hrvatska, Dubrovnik - Elegantna vila s bazenom i pogledom na more

Ref. : 4885/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 675.000 €
Stambeni prostor: 230 Zemljište: 350 Soba: 4 Kupaonica: 6 Udaljenost od mora: 400 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Kamena kuća

Luksuzna, elegantna villa na prodaju, smještena nedaleko od grada Dubrovnika. Izgrađena i namještena u francuskom, provincijalnom stilu, ova nekretnina pruža sve što je potrebno za ugodan obiteljski odmor, kao i mogućnosti za nastavak unosnog posla u vidu turističkog iznajmljivanja. Villa je smještena na kraju ulice, okružena prirodom i prekrasnim vrtom. U blizini se nalazi i potok sa čistom, pitkom vodom.

Nekretnina je potpuno namještena i opremljena te je kao takva spremna za daljnje korištenje. Budući da je villa originalno izgrađena prije 400 godina, sa svojom bogatom pričom je zaštićena od strane Republike Hrvatske kao kulturno dobro nulte kategorije. Korisnici nekretnine mogu uživati u predivnom pogledu na more, Marinu te predivan okoliš koji ju okružuje. Također, ima pripadajuću privatnu garažu dovoljnu za dva automobila.

Za trenutan izgled pobrinuo se međunarodno priznati arhitekt, koji je koristeći ukusno uređenje i dizajnerski namještaj potpuno obnovio villu, čime ju je pretvorio u jednu od najljepših kamenih villa na ovom području. Pri obnovi su korišteni podovi od bambusa, fine talijanske pločice, profinjeni ukrasi, mramorom obložene stepenice...

U prizemlju su smješteni ulazni dio, WC, dvije spavaće sobe s king-size krevetom te vlastitim kupaonicama s tušem. Na ovoj etaži je i potpuno opremljena ljetna kuhinja s velikim stolom za objed. Iz ljetne kuhinje je izlaz na vrt opremljen s roštiljem i vrtnim namještajem, savršen za opuštene ljetne večeri. Na prvom katu su također dvije spavaće sobe s vlastitim kupaonicama, kao i prostorija za čitanje s kaučem i radnim stolom. Sve sobe pružaju pogled na more, prozračne su i prepune dnevnog svjetla.

Zadnji kat je zamišljen kao prostor za opuštanje i odmaranje. Sa otvorenim tlocrtom, sastoji se od kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka s visokim drvenim stropovima, sa prozorima koji omogućuju panoramski pogled na more i okolicu. Na ovom katu je također i prostorija s perilicom i sušilicom rublja. Nekretnina je potpuno klimatizirana.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Dubrovnik
Dubrovnik ([dǔbroːʋniːk] ( listen);[2] Italian: Ragusa) is a Croatian city on the Adriatic Sea, in the region of Dalmatia. It is one of the most prominent tourist destinations in the Mediterranean Sea, a seaport and the center of Dubrovnik-Neretva County. Its total population is 42,615 (census 2011).[1] In 1979, the city of Dubrovnik joined the UNESCO list of World Heritage Sites. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.