Hrvatska, Dubrovnik - Luksuzna vila, na prodaju

Ref. : 2021/71 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.750.000 €
Stambeni prostor: 850 Zemljište: 1280 Soba: 7 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 500 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Moderno

Villa je smještena na brežuljcima mirnog i pitomog mjesta u blizini Dubrovnika. Objekt se prostire na tri etaže i sadrži 5 soba i 5 kupaonica. Sveukupno 800 m2 stambene površine na zemljištu od 1280m2.

U prizemlju se nalazi stan sa 2 spavaće sobe, dnevnim boravkom, blagovaonicom (vrt i pogled na more), kuhinjom i 1 kupatilom. Na prizemlju se nalazi i luksuzni unutarnji bazen. Bazen je opremljen sa jacuzzijem i vodopadima, ima izlaz na veliku terasu za sunčanje. Tu je i sauna i fitness. Također, vani u vrtu mali je bazen za djecu.

Na prvom katu, gdje je glavni ulaz u vilu nalazi se prostrani dnevni boravak okružen velikom terasom i balkonom, kuhinja, vanjska kuhinja, roštilj i blagovaonica. Velika pergola s ljetnom kuhinjom, kaminom i prostorom za jelo vam pruža mogućnost za uživanje u prekrasnom pogledu.

Na drugom katu su tri spavaće sobe sa svojim kupaonicama i s terassom sa pogledima na more.

Vila je građena od vrhunskih materijala a prekrasna kultivirana okućnica daje joj posebnu dimenziju za odmor i uživanje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Dubrovnik
Dubrovnik ([dǔbroːʋniːk] ( listen);[2] Italian: Ragusa) is a Croatian city on the Adriatic Sea, in the region of Dalmatia. It is one of the most prominent tourist destinations in the Mediterranean Sea, a seaport and the center of Dubrovnik-Neretva County. Its total population is 42,615 (census 2011).[1] In 1979, the city of Dubrovnik joined the UNESCO list of World Heritage Sites. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.