Hrvatska, Dubrovnik - Novoizgrađena vila na otoku u blizini Dubrovnika

Ref. : 2016/328 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 550.000 €
Stambeni prostor: 170 Zemljište: 10000 Soba: 4 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 600 m
Broj katova: 1
Opis:
  • Novogradnja

Prostrano imanje, smješteno na otoku u Elafitskom arhipelagu u blizini Dubrovnika, na prodaju, a koje se sastoji od novoizgrađene vile od 170 m2, sa pripadnih 4000 m2 zemljišta, dvije dodatne kamene ruševine koje je moguće rekonstruirati i dobiti dodatne dvije kuće, bruto površine 108 m2 i 188 m2, te 6000 m2 uređenog maslinika koji se nalazi nedaleko same kuće i parcele. Završena nekretnina se sastoji od prizemlja i kata, a sastoji se od 4 spavaonice, dnevnog boravka s kuhinjom, kupaonice, dodatnog toileta, ostave te natkrivene terase.

Sama vila je građena or ručno klesanog kamena, te je kompletno uređena i opremljena. Sav namještaj je izrađen od tikovine, a ispred kuće je predviđen prostor za izgradnju bazena. Parcela od 4000 m2 je lijepog pravokutnog oblika, obnovljenih suhozida, te je dobro održavana, a malo dalje se nalazi prostrani uređeni maslinik od 6000 m2, koji idealno pristaje uz ovu nekretninu. Na posjedu ima i struja i voda, te propisna septička jama.

Budući je nekretnina smještena na lijepoj poziciji, okruženoj zelenilom, ova ponuda predstavlja jako kvalitetnu nekretninu za odmor sa odličnim potencijalom daljnjeg razvijanja, obzirom na dodatne dvije ruševine, prostrani maslinik i budući razvoj samog otoka. Vila je dobro povezana sa cijelim otokom jer se nalazi u blizini glavne ceste, tako da su svi sadržaji koje otok nudi na par minuta vožnje automobilom, kao i trajektna linija za Dubrovnik. Idealna nekretnina za kupce koji žele uživati u potpunom miru.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Dubrovnik
Dubrovnik ([dǔbroːʋniːk] ( listen);[2] Italian: Ragusa) is a Croatian city on the Adriatic Sea, in the region of Dalmatia. It is one of the most prominent tourist destinations in the Mediterranean Sea, a seaport and the center of Dubrovnik-Neretva County. Its total population is 42,615 (census 2011).[1] In 1979, the city of Dubrovnik joined the UNESCO list of World Heritage Sites. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.