Hrvatska, Korcula - Luksuzna vila u izgradnji, na prodaju

Ref. : 4794/30 - Kuća / Vila / Off plan - Na prodaju
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 224 Zemljište: 616 Udaljenost od mora: 40 m
Broj katova: 3

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Najbolja ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Nekretnina u izgradnji, smještena u predivnoj uvali, na jugo-zapadnoj strani otoka Korčule. Zamišljena kao moderna, luksuzna vila koja će se prostirati na tri etaže, prožeta modernom arhitekturom koja će se savršeno uklopiti u prostor koje je okružuje. Smještena u drugom redu do mora, svega 30 metara od plaže, ova kvalitetna vila će nuditi predivan i neometan pogled na cijelu uvalu i more. Sam projekt ima valjanu građevinsku dozvolu, a vila se prodaje isključivo dovršena.

- Prizemlje - kuhinja sa blagavaonicom (34,32 m2), WC, ostava, praonica, stubište, hodnik - ukupne netto površine 60,52 m2.

- Prvi kat - kuhinja s blagavaonicom (48,36 m2), spavaća sobe (9,72 m2), galerija sa hodnikom (25,56 m2), stubište, WC, kupaonica - ukupne netto površine 97,62 m2.
- Drugi kat - 3 spavaće sobe, kupaonica, WC, hodnik, stubište -ukupne netto površine 65,97 m2.

Budućem vlasniku se nudi, uz gotovu nekretninu (ključ u ruke) i petogodišnje osiguranje same nekretnine od krađe, požara i eventualnih građevinskih oštećenja. Također, nudi se kompletno unutrašnje uređenje objekta po želji kupca iz odabranog kataloga proizvoda.

Vila ima važeću građevinsku dozvolu po kojoj je započeta gradnja, a završetak gradnje vile je planiran za siječanj, 2020 godine.

Uvala se nalazi 10ak minuta automobilom od centra Vele Luke, gdje su smješteni restorani, kafići, dućani te ostali potrebni sadržaji, kao i trajektno pristanište.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Korcula
Korcula (Croatian: [kɔ̂ːrtʃula] ( listen); Italian: Curzola, Greek: Κόρκυρα Μέλαινα, Kórkyra Mélaina, Latin: Corcyra Nigra, Korkyra Melaina, Old-Slavic Krkar) is an island in the Adriatic Sea, in the Dubrovnik-Neretva County of Croatia. The island has an area of 279 km2 (108 sq mi); 46.8 km (29.1 mi) long and on average 7.8 km (4.8 mi) wide[1] — and lies just off the Dalmatian coast. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.