Hrvatska, Omis - Izuzetna vila uz more, u izgradnji

Ref. : 2022/212 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 500 Zemljište: 555 Soba: 6 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 4

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Prekrasna vila u izgradnji na izvanrednoj lokaciji, prvi red do mora.

Smještena na Omiškoj rivijeri u slikovitom malom dalmatinskom mjestu s dugogodišnjom turističkom tradicijom, udaljeno 10 km od Omiša i 26 km od Makarske. Mjesto obiluje prekrasnim šljunčanim plažama, dok samo okruženje nudi savršeni spoj tradicionalnog dalmatinskog života i prekrasne prirode u vidu kristalno čistog mora te bujne mediteranske vegetacije. Ovo područje je okruženo planinama Mosor i Biokovo, između kojih se proteže rijeka Cetina, zaštićeni prirodni krajolik, tako da su prirodne ljepote ovog područja visoko pozicionirane i indirektno nude dodatnu vrijednost samoj nekretnini.

Vila se proteže na četiri etaže te se sastoji od prizemlja i tri kata pod ravnim prohodnim krovom. Etaža prizemlja je proizašla iz konstrukcijske potrebe savladavanja strmog terena i nije stambena, već se koristi kao društveni prostor sa strojarnicom i pomoćnom prostorijom. Unutarnje stubište sa liftom povezuje sve etaže, međutim postoji i vanjsko stubište koje također povezuje sve etaže kao i privatni izlaz na prekrasnu plažu.

Objekat je koncipiran kao jedinstvena, prostrana obiteljska vila, no po želji kupca ista se može podjeliti te etažirati u 3 stambene jedinice sa balkonima i terasama.

Sveukupna građevinska brutto površina objekta je 550,55 m2.

Parcela je pravilnog trapeznog oblika. Sa svojom sjevernom stranom graniči sa Jadranskom magistralom koja predstavlja jednostavan kolni i pješački pristup nekretnini.

Pristup vili je preko prohodnog krova, koje ujedno služi kao parking prostor za nekoliko automobila.

Objektu pripada pomoćna građevina ukupne građevinske brutto površine 13,58 m2, katnosti suteren sa ravnim krovom koja služi kao spremište.

Na svakoj od etaža su predviđene po dvije spavaće sobe, te se mogu i prenamijeniti po potrebi i želji kupca. Sve etaže imaju izlaze na balkon i prostranu terasu s pogledom na more.

Uređenje prizemlja i pomoćnog objekta je zamišljeno kao koncept wellness-a, s prostorijama za masaže, solarijem, saunom, teretanom te vinotekom. Velike klizne stijenke dijele etažu prizemlja sa vanjskim dijelom na kojem se nalazi dizajnerski bazen sa slapom, gabarita 6,19 x 11,09 m2, ukupne građevinske brutto površine 36,59 m2, zajedno s dvije pripadne nenatkrivene terase zamišljene kao vanjska kuhinja s opremom za roštilj te prostor s ležaljkama. Bazen ima sustav grijanja pomoću toplinskih crpki.

U neposrednoj blizini vile započeta je izgradnja luksuznog hotela s komercijalnim restoranom kategorizacije 5 zvjezdica.

Vili pripada vez za brod/brodicu do 8 metara.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Omis
Omiš (pronounced [ɔ̌miːʃ], Latin and Italian: Almissa) is a town and port in the Dalmatia region of Croatia, and is a municipality in the Split-Dalmatia County. The town is situated approximately 25 kilometres (16 miles) south-east of Croatia's second largest city, Split. Its location is where the emerald-green Cetina River[1] meets the Adriatic Sea (Croatian: Jadransko More). Omiš municipality has a population of 14,936[2] and its area is 266 square kilometres (103 sq mi). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.