Hrvatska, Pasman - Vila, prvi red od mora, na prodaju

Ref. : 2014/69 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 780.000 €
Stambeni prostor: 272 Zemljište: 2062 Soba: 4 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Garaža
  • Pogled na more

Prostrana villa sa 272m2 stambene površine (izgrađena 1997g ) na velikom zemljištu od 2062m smještenom u prvom redu do mora. Villa ima 3 etaže; prizemlje i dva kata, kvalitetne gradnje i opreme potpuno namještena sa mulom sa privez broda. Pred kućom je uređen ukrasni vrt sa kamenom popločanim stazama i zasađenim mediteranskim raslinjem (masline,agave,lavanda, palme.tamaris..itd). U lijepo uređenom vrtu sa mediteranskim biljkama nalazi se sjenica sa kominom (ložištem). Iza ville je veliko dvorište i parking za 6 vozila i montažna garaža.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Pasman
Pašman (pronounced [pǎʃman]) is an island off the coast of the Adriatic Sea in Croatia with an area of 60.11 km2,[2] located to the south of Zadar, surrounded by the islands Ugljan, Iž, Dugi otok and Kornati. The municipality of Pašman is inhabited by 2,845 people (2011). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.