Hrvatska, Peljesac - Samostojeća apartmanska kuća uz more

Ref. : 4966/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 950.000 €
Stambeni prostor: 630 Zemljište: 200 Soba: 9 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 20 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking

Samo nekoliko koraka od mora sa vlastitom privatnom plažom smjestila se apartmanska kuća. Nalazi se u mirnom okruženju prirodne uvale malog mjesta poluotoka Pelješca. Mjesto je poznato po brojnim uvalama, maslinicima te biciklističkim stazama duž poluotoka.

Objekt se sastoji od dvije etaže na kojima se smjestilo ukupno devet smještajnih jedinica. Na etaži prizemlja se nalaze dva studio apartmana te jedan dvosoban apartman. Na prvom katu su ukupno četiri studio apartmana, jedan jednosoban te jedan dvosoban apartman. Studio apartmani sadrže malu kuhinju i vlastitu kupaonicu, dok apartmani uz spavaće sobe imaju dnevni boravak, kuhinju i kupaonicu. Svi apartmani imaju izlaz na balkon ili terasu, uređeni su i klimatizirani.

Na etaži prizemlja nalazi se i ugostiteljski objekt koji se sastoji od restorana s blagovaonicom, kuhinje, bara, dnevnog boravka s recepcijom, wc-a, te skladišne prostorije.

Ispred objekta je prostrana terasa i uređen vrt koji vode do plaže.

Potrebna je djelomična renovacija i preuređenje objekta.

Opis lokacije
Peljesac
Peljesac (Croatian pronunciation: [pɛ̌ʎɛʃats]) (local Chakavian dialect: Pelišac; Italian: Sabbioncello) is a peninsula in southern Dalmatia[1] in Croatia. The peninsula is part of the Dubrovnik-Neretva County and is the second largest peninsula in Croatia. From the isthmus that begins at Ston, to the top of Cape Lovista, it is 65 km or 40 mi long. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.