Hrvatska, Primosten - Nekretnina na mirnoj lokaciji, na prodaju

Ref. : 2021/157 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 490.000 €
Stambeni prostor: 280 Zemljište: 360 Soba: 6 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 40 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking

Prekrasna samostojeća vila moderne arhitekture, smještena na zemljištu od 400 m2. Sa ukupnom stambenom površinom od 280 m2, proteže se na tri etaže.

Vila se nalazi na samo 40 m od mora i plaže, s direktnim pristupom, gdje su smještena dva pripadajuća veza za brod. Zbog svoje mirne lokacije, plaža još uvijek nije otkrivena među ostatkom turista, čime je zadržala svoju privatnost.

Na prvoj etaži nalazi se dnevni prostor s kuhinjom i blagovaonicom, te izlazom na predivnu terasu okruženu kultiviranim vrtom, prepunim mediteranskog bilja i agruma. Na drugoj etaži su položene tri spavaće sobe i dvije kupaonice. Treća etaža se sastoji od dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, kuhinje, kao i komforne terase s koje se pruža divan pogled na cijeli zaljev. Sve navedene etaže su povezane kamenim unutarnjim stubištem.

Nekretnina ima jednostavnu mogućnost razdvajanja u tri zasebna stana. S obzirom da nekretnina posjeduje garažu i dva parkirna mjesta, svaki stan bi imao mogućnost svog parkinga.

U nekretnini je postavljeno centralno grijanje, stoga se, osim za ugodan ljetni odmor, nekretnina može koristiti i ostatak godine. Osim za ugodan obiteljski život ili odmor, nekretnina se može koristiti i u turističke svrhe. U blizini se nalaze svi potrebni sadržaji za život – dućani, kafići, svjetski poznati restorani.

Udaljenost do grada Primoštena iznosi 10 km, te 15 km do grada Šibenika. Međunarodna zračna luka Split je smještena na udaljenosti do 45 km.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Primosten
Primošten (pronounced [prǐmɔʃtɛn]; Italian: Capocesto) is a town in Croatia, and a part of the Šibenik-Knin County. It is situated in the south, between the cities of Šibenik and Trogir, on the Adriatic coast. 97.03% of the citizens are Croats. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.