Hrvatska, Rogoznica - Izuzetna nekretnina s dvije vile u Sevidu

Ref. : 2022/191 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.230.000 €
Stambeni prostor: 264 Zemljište: 494 Soba: 7 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 10 m

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Kamena kuća
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Prekrasna nekretnina na prodaju koja se sastoji od dvije vile, obe smještene u prvom redu do mora, u malom dalmatinskom mjestu Sevid.

Nekretnina se sastoji od dvije fizički odvojene kuće, te kao takva pruža idealnu priliku za razne mogućnosti:
- za dvije obitelji, svaka ima svoju kuću za odmor
- boravljenje ili življenje u jednoj kući, dok bi se "guest house" mogla iznajmljivati u turističke svrhe
- mogućnost korištenja nekretnine kao jednu cjelinu jer su ove dvije kuće povezane balkonom, te kao takvu koristiti u turističke svrhe ili za obiteljski odmor.

Nekretnine su smještene neposredno uz uređenu plažu s vrlo lakim pristupom moru, čime je nekretnina idealna za obitelji s djecom ili za osobe starije životne dobi. Također, ispred nekretnina postoji mogućnost veza za manji brod, a na udaljenost od 50 metara se nalazi prekrasna sljunčana plaža.

Prva nekretnina, kojoj pripada veća stambena površina i površina okućnice, se sastoji od dvije etaže, međusobno povezane vanjskim stepeništem. Kompletno je renovirana 2015. godine.
Pristup nekrenini, odnosno parceli, je vrlo jednostavan, a sama parcela je ograđena visokim kamenim zidom sa metalnim dvorišnim vratima te nudi mogućnost privatnog parkinga.
Privatan bazen i roštilj su smješteni u dvorištu, kao i prostor za sunčanje i komforna ljetna terasa s velikim stolom za vanjski objed, do koje se može pristupiti iz svake prostorije.
Na prizemlju su smještene dvije spavaće sobe i dnevni boravak s kuhinjom. Jednoj spavaćoj sobi pripada vlastita kupaonica, dok druga soba ima vlastiti WC.
Prvi kat se sastoji od dvije zasebne jedinice. Prva jedinica je dvosoban apartman s kupaonicom, dnevnim boravkom i kuhinjom. Obe spavaće sobe imaju pristup balkonu, dok dnevni boravak ima pristup na komfornu terasu s lijepim pogledom na more, bazen i zaljev. Druga jedinica je manji jednosoban apartman s kuhinjom, kupaonicom, manjom blagovaonicom i balkonom.

Druga nekretnina je novoizgrađena (2016. godine), luksuzna, mala moderna villa, također s vlastitim bazenom i mogućnošću parkinga ispred parcele.
Sastoji se od dvije etaže. Prizemna etaža ima direktan pristup bazenu, kaminu, prostoru za sunčanje te natkrivenom dijelu dvorišta gdje je smješten stol za vanjski objed. Na ovoj etaži su smještene kuhinja, dnevni boravak te dodatan WC.
Unutrašnje, drveno stepenište osigurano staklenom ogradom vodi na gornju etažu ville, gdje su smještene dvije luksuzne spavaće sobe, svaka sa vlastitom kupaonicom. Obe spavaće sobe imaju pristup terasi opremljenoj stolom, stolicama i suncobranima.

Nekretnine su trenutno u funkciji turizma, te zbog svojih karakteristika, lokacije i opremljenosti postižu izvrsne rezultate.

Potencijalni kupac može nastaviti taj posao, ili nekretnine može jednostavno povezati te koristiti u vlastite svrhe.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.