Hrvatska, Rogoznica - Rogoznica, prekrasna kamena kuća s restoranom

Ref. : 2015/124 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.100.000 €
Stambeni prostor: 275 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Kamena kuća
  • Luksuzna

Prekrasna kamena kuća, na prodaju, smještena na vrhunskoj poziciji, na rivi popularnog turističkog odredišta u srednjoj Dalmaciji, ukupne površine od 277 m2. Kuća se sastoji od prizemlja (127m2), prvog (75m2) i drugog kata (75m2) a svaka etaža ima svoju pripadajuću prostranu terasu sa pogledom na more. Kuća je trenutno koncipirana kao tradicionalni restoran na dvije etaže, dok se na najvišoj etaži nalazi uređeni dvosobni apartman sa prekrasnom terasom, idealnom za bezbrižno uživanje. Unutrašnjost kuće zadržava tradicionalni dalmatinski stil uređenja, odnosno, kombinaciju kamena i drva, tako da cijeli prostor odiše posebnim starinskim ugođajem, na kojeg strani posjetitelji posebno reagiraju i u kojem iskreno uživaju. Tijekom hladnijih mjeseci, kuća ima mogućnost korištenja velikog kamina na drva čija veličina je dostatna za ugrijati cijelu donju etažu na kojoj bi se nalazile prostorije za dnevni boravak i prijem gostiju, kuhinja i blagovaonica, dok bi katovi bili rezervirani za spavaonice (ukoliko bi budući vlasnik odustao od ugostiteljskog posla i uredio kuću isključivo kao stambenu jedinicu). Jako interesantna ponuda obzirom na razne mogućnosti i potencijal koju sama pozicija nosi. Svakako, bitno je za napomenuti da je kuća u potpunosti renovirana, da su prilikom renovacije korišteni domicilni kvalitetni prirodni materijali, te da se pazilo da svaki detalj bude ukomponiran sa cijelom idejom dalmatinske romantike. Obzirom na trenutno stanje i razvojni potencijal samog mjesta u kojem se nalazi, ova nekretnina predstavlja kvalitetnu investiciju koja će uvijek zadržati svoj poseban šarm i ljepotu.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.