Hrvatska, Rogoznica - Vila, novogradnja, pogled na more, na prodaju

Ref. : 2021/194 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 650.000 €
Stambeni prostor: 263 Zemljište: 320 Soba: 5 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 150 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Moderno
  • Novogradnja

Kvalitetne, moderno izgrađene dvije vila blizanke sa super pogledom. Krasi ih prostranost, funkcionalan raspored, odlična izvedba završnih detalja.

Nalazi se na mirnoj lokaciji, u ugodnom ambijentu, a njihova dominantna pozicija u prostoru omogućuje im nesmetan pogled sa pogled na more i okolni arhipelag.

Vile su prostrana, ravnih čistih linija, sa velikim staklenim površinama, lijepo uređenom okucnicom. Potpuno su finalizirana, a novi vlasnik može ih koristiti i za predstojeće ljeto. Fizički i pravno su odvojene i kao zasebne jedinice se prodaju.

Prostiru se na tri etaže:

- U suterenu je smješten fitness, kupaonica, ostava, hodnik, garderoba, višenamjenska prostorija te natkrivena terasa s direktnom komunikacijom s bazenom i sunčalištem

- U prizemlju je hodnik, jedna spavaća soba sa kupaonom, wc, dnevni boravak sa blagovaonom i kuhinjom u jednom dijelu te terasa.

- Na katu su još hodnih, tri spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonom te terasa.

Udaljenost od od zračne luke Split 30 km. Udaljenost od grada Primoštena iznosi 9 km, od Šibenika 43 km, od Splita 54 km, a od Zadra 119 km.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Rogoznica
Rogoznica is a popular tourist village on the Dalmatian coast in Croatia that lies in the southernmost part of the Šibenik-Knin County, in a deep bay sheltered from wind, about 30 km from Šibenik. In the 2001 census, the population of the village was 2,391, with 96% declaring themselves Croats. It is occasionally called Šibenska Rogoznica to distinguish it from Lokva Rogoznica, another tourist resort in Dalmatia. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.