Hrvatska, Sibenik - Prekrasna stambena zgrada, na prodaju

Ref. : 4030/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 900.000 €
Zemljište: 1200 Soba: 9 Kupaonica: 11 Udaljenost od mora: 30 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking

Prekrasna stambena zgrada, nalazi 10 min od starog grada Šibenika. 1200 m2, uključujući tri odvojene zgrade s teniskim terenom i dvije svlačionice.

U prvoj zgradi se nalaze ukupno 4 apartmana. 2 apartmana s dvije spavaće sobe, dnevni boravak, kupaona, balkon i kuhinja. 2 apartmana s jednom spavaćom sobom, uključujući dnevni boravak / blagavaonicu, kuhinju, kupaonu i balkon.

U drugoj zgradi možete pronaći još 2 apartmana, jedan apartman s dvije spavaće sobe, dnevni boravak / blagovaonicu, kuhinju, kupaonu i balkon. I još jedan s jednom spavaćom sobom, dnevni boravak / blagovaonicu, kuhinju, kupaonu i balkon .

Treća zgrada je "privatni restoran". Izgrađeno isključivo za goste s kompletnom kuhinjom i profesionalnom roštiljom .

Objekt sadrži privatni teniski teren sa 2 svlačionicama, jednostavan pristup plaži i puno parkirnog prostora. Nekretnina se nalazi tik do lokalne Marine i 5 min od Marina Solaris.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Sibenik
Šibenik (Croatian pronunciation: [ʃîbeniːk]) is a historic town in Croatia, located in central Dalmatia where the river Krka flows into the Adriatic Sea. Šibenik is a political, educational, transport, industrial and tourist center of Šibenik–Knin County. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.