Hrvatska, Solta - Prekrasna i jedinstvena parcela uz more, na prodaju

Ref. : 783/40 - Kuća / Vila / Zemljište - Na prodaju
Prodajna cijena: 125.000 €
Stambeni prostor: 80 Zemljište: 435 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Najbolja ponuda

Na prodaju je zemljište koje se nalazi na vrlo osamljenoj lokaciji i pruža pravu privatnost. Zemljište je površine 435 m2, a na zemljištu se nalazi nedovršena kuća tlocrtne brutto površine 40 m2. Mogućnost rekonstrukcije nudi izgradnju kuće ukupne površine od 80 m2.

Nekratnina se nalazi odmah uz more, gdje se nalazi i manja osamljena plaža.

Do nekretnine se dolazi isključivo 300 metara dugim pješačkim zemljanim putem, ili putem broda.

Struja i voda nisu u blizini nekretnine, stoga budući vlasnik treba znati da je ovo idealna nekretnina na osamljenom položaju koja nudi robinzonski užitak, gdje se treba osloniti na solarne panele ili agregat, vodeni tank i septička jama.

U ovoj uvali, u neposrednoj blizini se nalazi jos jedna mala nedovršena kuća, dok u razmaku od 400 metara nema više kuća, niti postoji mogućnost izgradnje.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Solta
Šolta is an island in Croatia. It is situated in the Adriatic Sea in the central Dalmatian archipelago, west of the island of Brač, south of Split and east of the Drvenik islands, Drvenik Mali and Drvenik Veli. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.