Hrvatska, Split - Apartman u centru Splita, na prodaju

Ref. : 3724/30 - Apartman - Prodano
Prodajna cijena: 259.000 €
Stambeni prostor: 80 Soba: 2 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 50 m
Opis:
  • Pogled na more

Veliku prednost koju je potkrovlje lijepe stare kamene kuće imalo u startu je predivan pogled na Split i to s tri strane svijeta: prema zapadu na luku, Marjan i Dioklecijanovu palaču, prema jugu na brački kanal, a s prozora koji gledaju prema istoku na plažu Bačvice. Pogled na svaku od strana pruža potpuno drugačiji doživljaj, kao da se stan istovremeno nalazi u trima različitim kvartovima.
Potkrovlje, koje je izvorno bilo nisko i sastojalo se od više manjih soba, pretvoreno je u jedan veliki jedinstveni prostor od oko 80 četvornih metara. Povečana je i etažna visina uklanjanjem starog stropa, a time su postale vidljive i stare drvene grede krova koje prostoru daju posebnu dinamiku, a uz koje se odlično uklopio drveni tamni egzotični parket.
Posebna atrakcija je ogromna kada nasred stana, popločana mozaikom i odijeljena staklom iz koje se, također, može uživati u pogledu kroz velike krovne prozore. Staklena šiber stjenka, prema potrebi, odvaja i spavači dio.
Pri samoj izgradnji predviđene su i zidne niše koje djeluju vrlo efektno, a samim tim se izbjegao i već pomalo dosadan regal. Velika niša je predviđena i za ugradnju plazma ekrana.
Od boja u stanu prevladavaju bijela i crna uz živost crvenih nijansi obiteljskih perzijskih tepiha koji zajedno sa skulpturama i starim škrinjama čine topli kontrast hladnom modernom namještaju.
Mala kupaonica je vrlo jednostavno uređena u bojama Mondrianovih slika, što je doprinjelo mladenačkom, ali i luksuznom ugođaju u stanu.

Lokacija apartmana je u širem centru grada, blizu autobusnog kolodvora, luke i najpopularnije splitske plaže. Samo 5 minuta hoda od dioklecijanove palače, koja je sami centar grada.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split
Split (Croatian pronunciation: [splît]; Italian: Spalato, see Name section) is the second-largest city of Croatia and the largest city of the region of Dalmatia. It lies on the eastern shore of the Adriatic Sea, centred on the Roman Palace of the Emperor Diocletian. Spread over a central peninsula and its surroundings, Split's greater area includes the neighboring seaside towns as well. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.