Hrvatska, Split center - Prekrasan 3-sobni stan na vrhunskoj lokaciji

Ref. : 4722/30 - Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: 550.000 €
Stambeni prostor: 125 Soba: 3 Kupaonica: 2
Nalazi se na katu br.: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Top ponuda

Moderan 3-soban stan nalazi se na 1. katu stare vile koja je pod zaštitom spomenika kulture u povijesnom dijelu grada Splita. Nudi predivan pogled na zvonik katedrale Sv. Duje, jednog od simbola grada, novu šetnicu na zapadnoj obali i na park šumu i vidikovac Marjan.

Stan se sastoji od 3 ugodne, mirne i prostrane spavaće sobe, 2 prostrana kupatila s dvije velike tuš kabine, radne sobe, velike otvorene SCAVOLINI dizajnerske kuhinje s kuhinjskim otokom i integriranom ostavom, blagovaonicom i dnevnim boravkom te od 2 balkona od kojih jedan ima proširenje na terasu.

Roditeljska spavaća soba raspolaže s integriranim kupatilom s Jacuzzi tuš kabinom i integriranom mašinom za pranje rublja. Bojleri za toplu vodu su ugrađeni u spušteni strop jednog od dva kupatila.

Stan je 2003.g. kompletno saniran, tj. napravljeni su mnogi zahvati u konstrukciji zgrade radi modernizacije stana i povećanja standarda stanovanja.

Drvene grede unutar podne konstrukcije, zamijenjene su armiranobetonskom konstrukcijom (AB ploča) debljine 40 cm. Napravljene su izmjene unutar konstrukcije kao što je uklanjanje pregradnih zidova te promjena rasporeda prostorija.

Napravljena je obnova električnih vodova, cijevi za vodu te je ugrađeno etažno centralno grijanje, centralni sustav za usisavanje, integriran je zidni trezor u 60 cm debeli vanjski zid u jednoj spavaćoj sobi, podno grijanje u oba kupatila, klima uređaji u spavaćim sobama i dnevnom boravku, ugrađena su nova vrata i prozori u svim prostorijama te su sanirani balkoni odnosno terasa.

Ugrađena su protuprovalna ulazna vrata, parlafon i alarmi sustav.

Prozorski okviri i klupe kao i okviri balkonskih vrata u svim prostorijama te okvir jedne staklene vitrine u dnevnom boravku ugrađeni su od prirodnog mramora.

U dnevnom boravku se aluminijskim roletama s ugrađenim elektromotorom upravlja pomoću daljinskog upravljača.

Pod u dnevnom boravku i radnoj sobi je obložen egzotičnim parketom dok je u spavaćim sobama i malom hodniku obložen hrastovim parketom. U ulaznom hodniku, blagovaonici i kuhinji pod je obložen mramornim pločama Rosso Portogallo od umjetnog mramora.

Stanu pripada sanirana, funkcionalno uređena garaža (21m2) sa rolo vratima koja se otvaraju pomoću daljinskog upravljača te podrum veličine 9 m2.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Split center
Split (Croatian pronunciation: [splît]; Italian: Spalato, see Name section) is the second-largest city of Croatia and the largest city of the region of Dalmatia. It lies on the eastern shore of the Adriatic Sea, centred on the Roman Palace of the Emperor Diocletian. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.