Hrvatska, Ugljan - Kuća u drugom redu od mora, na prodaju

Ref. : 2014/66 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 499.000 €
Stambeni prostor: 392 Zemljište: 2000 Soba: 4 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 30 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Parking

Kuća se nalazi u drugom redu od mora na otoku Ugljanu. U potpunosti je uređena američkim stilom. Sastoji se od 4 velike spavaće sobe, dnevnog boravka, kuhinje, blagovaonice, sobe za odmor, praonice (s tušem, perilicom i sušilicom), vanjskom kupaonicom te dvije unutarnje kupaonice. Glavna spavaća soba također posjeduje kupaonicu. 4 velike terase se nalaze sa svake strane kuće s kojih se prostire prekrasan i otvoreni pogled na more. Na tavanu se nalazi prostorija (stajaće visine) koja služi kao dodatno spremište.
Veliki podrum opremljen strujom i vodom koji se lako može prenamjeniti u stambeni dio (apartman) sa zasebnim ulazom. Garaža za dva automobila sa strujom i vodom. Kuća se nalazi na zemljištu do 2.000 m2 i u potpunosti je uređena. Veliki prilazni put od kuće do samog mora. Satelite Tv and WI- FI postoji u kući....

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Ugljan
Ugljan (pronounced [ûɡʎan]; Italian: Ugliano) is a Croatian island and the first in the Zadar Archipelago. It is located northwest of the island of Pasman and southeast of the islands of Rivanj and Sestrunj. Separated from the mainland by the Zadar Channel, it is connected with the island of Pasman by a bridge spanning over the Zdrelac Strait. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.