Hrvatska, Vis - Vila uz more, na prodaju

Ref. : 2011/81 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 450 Zemljište: 307 Soba: 9 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Kamena kuća
  • Top ponuda

Impresivna vila u prvom redu do mora, smještena na Visu, jednom od najljepših hrvatskih otoka. Položena je na mirnoj lokaciji, dalje od centra grada, te pruža sve što je potrebno za miran odmor.

Vila se prostire na 451 m2 stambene površine, s ukupno 4 etaže. Nezaboravan pogled na kristalno more se pruža sa svake etaže. Ukupna površina terasa iznosi čak 304 m2. Prema želji budućeg vlasnika, ova vila se može koristiti kao jedinstvena stambena cjelina za ugodan obiteljski odmor, te kao četiri zasebne apartmanske jedinice u vidu turističkog iznajmljivanja. Od dodatnih značajki ove nekretnine ističemo garažu za jedan automobil, vez za dva broda, te privatan pristup plaži.

Prvi apartman se prostire na prizemlju i prvom katu, s ukupnom stambenom površinom od 281 m2, te je ujedno i najveći u ovoj nekretnini. Sastoji se od četiri spavaće sobe, dnevnog prostora sa dnevnim boravkom, kuhinjom i blagovaonicom, te tri kupaonice i jednog WC-a. Iz ovog apartmana postoji direktan pristup na fantastičnu terasu površine 225 m2, opremljenu s roštiljem, ležaljakama i prostorom za objed.

Drugi apartman je smješten na drugom katu, a prostire se na ukupno 42 m2 stambene površine. Sastoji se od jedne spavaće sobe, dnevnog dijela te jedne kupaonice. Apartmanu također pripada i predivna terasa površine 29 m2. Na ovom katu se nalazi i treći apartman površine 53 m2, sa dvije spavaće sobe te krasnom terasom od 32 m2.

U potkrovlju je smješten četvrti apartman, sa stambenom površinom od 75 m2, dvije spavaće sobe i terasom od 18 m2.

Otok Vis je poznat po svojoj ljepoti, bogatoj povijesti, čistoći mora, kao i miru koji pruža. Ova luksuzna nekretnina, te jedna od rijetkih na tržištu, pruža sve što je potrebno za uživanje na jedinstvenoj i nezaboravnoj lokaciji.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Vis
Vis (pronounced [ʋîːs]; Ancient Greek: Ἴσσα; Latin: Issa, Italian: Lissa) is a small Croatian island in the Adriatic Sea. The farthest inhabited island off the Croatian mainland, Vis had a population of 3,460 in 2011 and has an area of 90.26 square kilometres (34.85 square miles). The highest point of the island is Hum which is 587 metres (1,926 feet) above sea level. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.