Hrvatska, Zadar - Apartman s pogledom na more, na prodaju

Ref. : 2022/155 - Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: 225.000 €
Stambeni prostor: 67 Soba: 2 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 150 m
Broj katova: 1
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Moderno
  • Novogradnja

Na prodaju su apartmani smješteni u novoizgrađenoj zgradi, udaljeni oko 30 km od Zadra. U zgradi se nalazi 5 stanova, dva na prvom katu, dva na drugom katu, te penthouse sa krovnom terasom. Iz apartmana će se pružati lijep pogled na more i okolicu. Početak radova je predviđen za siječanj 2019. godine, a završetak radova za svibanj 2020. godine.

Stan A je smješten na prizemlju, sa pripadajućim parkirnim mjestom, bazenom, terasom sa prostorom za sunčanje i vrtom. Prostire se na 66,82 m2 stambene površine, a sastoji se od dvije spavaće sobe (od kojih jedna ima vlastitu kupaonicu) kupaonice, dnevnog boravka sa kuhinjom i blagovaonicom.

Stan B je također smješten u prizemlju, sa pripadajućim parkirnim mjestom, bazenom, terasom i vrtom. Prostire se na 66,79 m2 stambene površine, te ima dvije spavaće sobe.

Na prvom katu se nalaze stanovi oznake C i D, svaki površine cca 67 m2, sa dvije spavaće sobe, pripadajućim dijelom vrta, bazenom i balkonom.

Na zadnjem, drugom katu je smješten stan oznake E - penthouse sa krovnom terasom sa ljetnom kuhinjom i krovnim bazenom. Stan također ima pripadajuće parkirno mjesto.

Stan A - 245.000 €
Stan B - 245.000 € - PRODANO!
Stan C - 245.000 €
Stan D - 225.000 €
Stan E (penthouse) - 475.000 € - PRODANO!

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Zadar
Zadar (Croatian pronunciation: [zâdar]; see other names) is the 5th largest city in Croatia situated on the Adriatic Sea. Zadar is a historical centre of Dalmatia as well as the seat of the Roman Catholic Archdiocese of Zadar. Zadar is a city with rich history dating from prehistoric times to present days. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.