Hrvatska, Zadar - Dvosoban apartman na prodaju

Ref. : 4714/30 - Apartman - Na prodaju
Prodajna cijena: 130.000 €
Stambeni prostor: 54 Soba: 2 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 100 m

Dvosoban apartman na samo 100m udaljenosti od tri plaže. Nalazi se na atraktivnoj lokaciji manjeg turističkog mjesta u blizini Zadra. Daleko je od prometnica, a sa 3 strane je na more. Najbliza plaza je relativno nepoznata turistima pa je stoga i najmirnija. Nalazi se u prizemlju stambene zgrade sa ukupno 6 apartmana, izgrađene 2005. Godine. Stambena površina je 53,85m2. Stan se sastoji od 2 spavaće sobe, kuhinje i boravka, kupaonice i 2 terase. Sa terase se izlazi u vlastiti vrt od 38m2, gdje je travnjak sa stablima koja rade ugodnu hladovinu. Pored vrta su 2 privatna parkirna mjesta, a s obzirom na zasebni ulaz imate potpunu privatnost. Uz parking je 10m živica jasmina. Apartman je pogodan za obitelji sa djecom, a i za ljude koji traze mir i blizinu mora. Ukusno je i moderno namjesten i trenutno se izdaje u turističke svrhe. Vlasnici mogu prepustiti stranice na Bookingu i Airbnbu te se može nastaviti s iznajmljivanjem.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Zadar
Zadar (Croatian pronunciation: [zâdar]; see other names) is the 5th largest city in Croatia situated on the Adriatic Sea. Zadar is a historical centre of Dalmatia as well as the seat of the Roman Catholic Archdiocese of Zadar. Zadar is a city with rich history dating from prehistoric times to present days. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.