Hrvatska, Brac - Kuća sa 9 apartmana, za prodaju

Ref. : 3854/30 - Kuća / Vila / Hotel - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.200.000 €
Stambeni prostor: 610 Zemljište: 800 Soba: 9 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Top ponuda
  • Ima Energetski certifikat

Prekrasna apartmanska kuća, na prodaju, s pogledom na more i planine, smještena u mjestu Sutivan, mirnom i šarmantnom mjestu na sjevernoj strani otoka Brača, u blizini Supetra kao glavnim gradom otoka, gdje je smještena trajektna luka koja povezuje Brač sa Splitom.

Kuća se nalazi na parceli od 800 m2, a prostire se na tri etaže sa ukupno 610 m2 stambenog prostora koji je podijeljen na 9 apartmanskih jedinica različitih veličina.

Budući je kuća građena za privatne potrebe, vlasnik je pazio da kuća pruža dosta mogućnosti za bezbrižno uživanje, tako da je unutar vanjskih granica posjeda implementiran prostrani bazen, sa barom i lijepim mramornim stolom za 8 ljudi, te elegantni kamin.

U prizemlju kuće se nalazi lijepa konoba pretvorena u manji restoran sa roštiljem i pripadnom vanjskom terasom zaštićenom or buke i vjetra, a budući se apartmani ljeti iznajmljuju konoba je zamišljena kao prostor za posluživanje doručaka i zajedničkih večera za korisnike kuće. Unutar spomenutog prostora se nalazi i posebna soba s biljarskim stolom. Ispred posjeda se nalazi i prostrani privatni parking za 5 automobila.

Kuća je smještena na udaljenosti od 50 metara od mora, gdje se nalazi lijepa šljunčana plaža i duga šetnica kroz cijelo mjesto, a s kojom je moguće doći i skroz do Supetra koji je udaljen 3 kilometra od Sutivana.

Obzirom na svoju lokaciju koja se nalazi malo izvan centra mjesta, kuća svojim korisnicima nudi potpuni mir i mogućnost bezbrižne relaksacije, dok samo mjesto nudi dosta dobru ponudu u vidu restorana, barova, marketa, sportskih igrališta, pošte i slično.

Sumirajući sve, riječ je o jednoj interesantnoj ponudi koja bilježi odlične turističke rezultate i svojim gostima omogućava kvalitetan boravak, budući je Sutivan kao takav idealno mjesto za boravak svim generacijama, kako mladim avanturistima, tako i obiteljima s djecom , kao i starijoj populaciji budući sve dobne skupine mogu pronaći i iskusiti nešto novo u ovom povijesnom gradiću sa jedinstvenim ugođajem.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.