Broker

O nama

Naša priča

Poštovani posjetitelji,

 

Dobrodošli na stranice tvrtke Broker, jedne od vodećih agencija za nekretnine na području Dalmacije, te jednom od najvećih agencija za nekretnine u Hrvatskoj, osnovanoj 1994!

 

Trenutačno brojimo tim od preko 30 nekretninskih stručnjaka, a specijalizirani smo za posredovanje pri kupoprodaji nekretnina za odmor, vila, kuća, zemljišta, stanova, hotela, poslovnih prostora, kao i poslovnih investicija, također se bavimo i dugoročnim najmovima stanova na području Splita.

 

Na našem portalu Broker.hr, možete pronaći najveći broj nekretnina za prodaju na jednom mjestu, s naglaskom na najveći broj luksuznih nekretnina za odmor na Hrvatskoj obali i otocima, na najatraktivnijim lokacijama Jadrana, kao i diskretnim ponudama koje smo Vam u mogućnosti individualno ponuditi.

Naša priča

Gotovih transakcija

Godina iskustva

est. 1994

Aktualnih oglasa

Zaposlenih stučnjaka

Naš ured

Pronađite nas ovdje: Obala kneza Branimira 1, 21000, Split

 

Naše sjedište je u Splitu, najvećem gradu na hrvatskom dijelu Jadranskog mora, udaljenog svega 30 minuta vožnje od aerodroma. Pozivamo Vas da osobno dođete do našeg ureda kako bi se upoznali, rukovali te popili šalicu kave ili čaja dok razgovaramo o Vašim preferencijama i željama u pogledu idealne nekretnine.

 

Naša misija je pružiti najbolju kvalitetu, najbolju vrijednost i najpozitivnije iskustvo bilo da kupujete ili prodajete nekretninu.

 

 

 

Naš ured

Kontaktiraj nas!

Kupnja nekretnine važan je osobni put. Za mnoge ljude to je emotivno i uzbudljivo iskustvo, a mi bismo voljeli biti Vaš pratitelj u potrazi za onom idealnom! Imamo pristup tisućama atraktivnih nekretnina za prodaju u Hrvatskoj.

 

Ako tražite dom za život ili pak nekretninu za ulaganje, želimo s Vama proći cijeli put do pronalaska onog što želite. Ako sanjate o posjedovanju kvalitetne nekretnine za odmor ili ako tražite investicijsku nekretninu koja nadilazi vaša očekivanja, želimo biti Vaš partner od povjerenja tijekom cijelog procesa.

 

Tu smo za vas!

#onestopagency

 

BROKER – Vaš partner za nekretnine u Hrvatskoj
Tel: +385 21 541 000

Kontakt
Kontaktiraj nas!

Često postavljena pitanja

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.