Broker
Na prodaju

Tip nekretnine

Svi

Lokacija

Broker | Forbes GP - Vaša vrata do najprestižnijih nekretnina u Hrvatskoj

Dobro došli na Broker.hr, jednu od vodećih agencija za nekretnine u Hrvatskoj, s više od 30 godina iskustva u prodaji prestižnih nekretnina i luksuznih rezidencijalnih kuća za odmor. Kao cijenjeni ekskluzivni partner Forbes Global Properties za Hrvatsku, ponosimo se pružanjem neusporedive usluge i pristupa najboljoj ponudi nekretnina u regiji.

Gotovih transakcija

Godina iskustva

est. 1994

Aktualnih oglasa

Zaposlenih stučnjaka

Broker-forbes-exclusive-croatia

Broker grupa postaje ekskluzivni zastupnik za Forbes Global Properties u Hrvatskoj

Splitska agencija za nekretnine Broker s ponosom je objavila da je od 1. ožujka postala ekskluzivni zastupnik u prestižnom svjetskom udruženju luksuznih nekretnina Forbes Global Properties. Ovo partnerstvo otvara vrata hrvatskih luksuznih nekretnina najistaknutijim investitorima diljem svijeta. Forbes Global Properties je sinonim za vrhunske nekretnine.
Pročitajte više
Prodajte svoju nekretninu

Prodajte svoju nekretninu

Ukoliko imate stan, kuću, vilu, zemljište ili poslovni prostor za prodaju ili iznajmljivanje u Hrvatskoj, agencija za nekretnine Broker pomoći će vam pronaći kupca za svoju nekretninu. Imamo mnogo naših kupaca koji čekaju da određena nekretnina izađe na tržište, a naše su web stranice među najposjećenijim portalima za nekretnine u Hrvatskoj.
Pošaljite Vašu nekretninu

Kupite nekretninu u Hrvatskoj

Broker agencija za nekretnine će vam pomoći da s lakoćom kupite nekretninu na Vama najpogodnijem i najzanimljivijem mjestu na hrvatskim otocima i obali. Imamo veliku bazu podataka apartmana, stanova, kuća, vila i zemljišta na prodaju u Dalmaciji. Pretražite naš web za najnovije ponude nekretnina na prodaju u Hrvatskoj.

Često postavljena pitanja

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.