Hrvatska, Dubrovnik - Samostojeća kuća, na prodaju

Ref. : 2016/276 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 650.000 €
Stambeni prostor: 200 Zemljište: 700 Soba: 5 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 100 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Pogled na more
  • Parking

Samostojeća kuća, adaptirana katnica, na prodaju, smještena u blizini Dubrovnika, ukupne stambene površine od 200 m2, sa kultiviranom okućnicom od 700 m2.
Kuća se sastoji od prizemlja, kata i potkrovlja. U prizemlju su smještene dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak sa kaminom, te prostrana natkrivena terasa.

Na prvom katu se nalaze dva jednosobna apartmana, sa kuhinjom, blagovaonicom, dnevnim boravkom i kupaonicom, kompletno opremljeni, sa pripadajućim balkonima sa kojih se pruža prekrasan pogled na more. Osim same kuće, na imanju se nalazi i manja gostinjska kuća sa kupaonicom, u kojoj može spavati dvoje ljudi.
Ova interesantna nekretnina je smještena svega par minuta pješice od mora. Okućnica je lijepo održavana, te se tamo nalaze stare masline, stabla limuna i limete te naranči.
Parking se nalazi ispred kuće, dovoljno veliki za nekoliko automobila. Obzirom na rečeno, nekretnina je idealna kao kuća za odmor, kao i za posao turističkog najma.

Blizina Dubovnika kao turističkog dragulja Hrvatske, ovu nekretninu čini još zanimljivijom. U blizini se nalaze restorani i supermarketi.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Dubrovnik
Dubrovnik ([dǔbroːʋniːk] ( listen);[2] Italian: Ragusa) is a Croatian city on the Adriatic Sea, in the region of Dalmatia. It is one of the most prominent tourist destinations in the Mediterranean Sea, a seaport and the center of Dubrovnik-Neretva County. Its total population is 42,615 (census 2011).[1] In 1979, the city of Dubrovnik joined the UNESCO list of World Heritage Sites. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.