Hrvatska, Murter - Atraktivno zemljište, prvi red do mora, na prodaju

Ref. : 2013/43 - Zemljište / Investicije - Na prodaju
Prodajna cijena: 750.000 €
Zemljište: 2150 Udaljenost od mora: 10 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Top ponuda
Najbolja ponuda!

Atraktivno građevinsko zemljište smješteno na južnoj strani otoka Murtera, u prvom redu do mora. Zemljište se nalazi u turističkoj zoni, u neposrednoj blizini lijepe i popularne pješčane plaže. Sa površinom od 2150 m2, zemljište predstavlja odličnu investicijsku priliku, dok se na udaljenosti od nekoliko minuta vožnje nalazi marina koja je vrlo popularna među nautičarima. Izgradivost objekta na ovom zemljištu je prizemlje + 2 kata, maksimalne visine od 11 metara te dopuštenog kapaciteta od 80 kreveta.

S obzirom da je otok Murter s kopnom povezan mostom, a u blizini zemljišta smješteni svi popratni sadržaji kao restorani, kampovi, kafići i ostali turistički i ugostiteljski sadržaji, zemljište predstavlja izuzetnu priliku za izgradnju atraktivnog hotela s panoramskim pogledom na more.

Dvije međunarodne zračne luke Split i Zadar se nalaze na udaljenosti od 1 sat vožnje, dok je Nacionalni Park Krka udaljen oko 40 km.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Murter
Murter (pronounced [mǔrtɛːr]; Italian: Mortero; Latin: Colentum) is an island in the Croatian part of the Adriatic Sea. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.