Hrvatski svjetionici za najam – najam svjetionika


Hrvatski svjetionici za najam

Provedite svoj odmor daleko od svakodnevne gužve, uživajte u prekrasnoj prirodi, mirisu vegetacije, miru i plaži s kristalno čistim morem na jednom od hrvatskih svjetionika na otoku ili rtu. Svjetionici su smješteni uz samu obalu od Istre do Dubrovnika. Odaberite svjetionik u Hrvatskoj koji najbolje odgovara vašim potrebama za poseban odmor!

NAJAM SVJETIONIKA OPĆE INFORMACIJE:
Lokacija: otoci po hrvatskom Jadranu
Najbliža zračna luka: -
Najbliže mjesto: -
Maksimalno osoba: -
Spavaćih soba: -
Kupaonica: -
Bazen: ne
Udaljenost od mora: 0 m
Internet: -
Parking: da/ne
Kućni ljubimci: na upit
Cijena: na upit!

U CIJENU NAJMA SVJETIONIKA UKLJUČENO:
Svi svjetionici (osim. Grebeni, Prišnjak, Pločica i Sv. Petar) imaju svjetioničara
Mobilni telefoni mogu se koristiti u svim svjetionicima
Svaki apartman ima TV i SAT-TV prijemnik
Svi sanitarni čvorovi imaju tuševe
Gostima su na raspolaganju 2 manja i 2 veća ručnika po apartmanu
Kuhinje su opremljene sa sudoperom, peći s pećnicom i hladnjakom
Gosti moraju donijeti namirnice, začine i sl.
Sve sobe imaju krevete s madracima, plahte i dva pokrivača po krevetu

USLUGE DOSTUPNE NA UPIT (uz nadoplatu):
Sve ostale usluge na zahtjev

NAPOMENE:
check-in: 16:00h, check-out: 10:00h, subota
Polog od 1000 € bit će vraćen na dan odlaska ako nisu nastala oštećenja u unutrašnjosti i u vanjskom prostoru vile.
Smještaj u svjetioniku moguć je samo od subote do subote u sezoni. Od rujna do lipnja, moguće je rezervirati za kraći period.

OPIS:


 

SVJETIONIK SAVUDRIJA

Kapacitet: 4 apartmana, svjetioničar, grijanje.

Savudrija je najstariji svjetionik na Jadranu, izgrađen 1818. To je ujedno i najsjeverniji hrvatski svjetionik, koji se nalazi tik uz slovensku granicu i samo 56 km južno od talijanskog grada Trsta.

 


 

SVJETIONIK SV. IVAN

Kapacitet: 2 x 1/4 apartmana, svjetioničar

Svjetionik Sv. Ivan, izgrađen 1853. godine, nalazi se na najisturenijem otočiću malog arhipelaga ispred Rovinja. Ovaj otočić je zapravo 70 x 50 metara velika stijena s relativno pitomom obalom i plitkim morem što ga čini dobrim odredištem za obitelji s djecom koje žele provesti Robinson Crusoe vrstu odmora.

 


 

SVJETIONIK PORER

Kapacitet: 2 x 1/4 apartmana, svjetioničar

Svjetionik Porer izgrađen je 1833. godine na otočiću istog imena, jugozapadno od južnog rta Istre. Otočić je hrid širine 80 m, udaljena 2.5 km od kopna i malog mjesta Premantura.

 


 

SVJETIONIK VELI RAT

Kapacitet: 1/3 + 1/4 apartmana, svjetioničar, grijanje

Svjetionik je izgrađen 1849. godine na sjeverozapadnom rtu Dugog otoka, 35 km zapadno od grada Zadra.

 


 

SVJETIONIK TAJER

Kapacitet: 2 x 1/4 apartmana, svjetioničar

Svjetionik Tajer je izgrađen 1876. godine, te je zapravo jedna prilično velika kamena građevina povezana s monumentalnim željeznom kulom od 200 stopala dugim hodnikom. Dvorište zgrade je vrlo prostrano, oko 1200 četvornih metara. Oba apartmana nude prekrasan panoramski pogled na Kornate, Dugi Otok i prostrano otvoreno more.

 


 

SVJETIONIK PRIŠNJAK

Kapacitet: 1/4 apartman, bez svjetioničara

Otočić Prišnjak je 300 metara udaljen od zapadne obale otoka Murtera. Godine 1886., izgrađen je svjetionik na otočiću kako bi mornarima bila lakša navigacija u Murterskom arhipelagu.

 


 

SVJETIONIK SV. PETAR

Kapacitet: 1/4 apartman, bez svjetioničara

Svjetionik Sveti Petar je izgrađen 1884. godine na poluotoku istog naziva koji se nalazi na ulazu u grad Makarsku, u blizini jedne od najljepših plaža na Jadranu. Svjetionik je 20 minuta hoda udaljen od centra Makarske i 85 km od zračne luke Split. Asfaltirana cesta vodi do svjetionika.

 


 

SVJETIONIK PLOČICA

Kapacitet: 1/6 + 1/8 apartmana, bez svjetioničara

Svjetionik Pločica, izgrađen 1887. godine, nalazi se na otoku istog imena između otoka Korčule i Hvara.

 


 

SVJETIONIK STRUGA

Kapacitet: 1/2 + 1/3 + 1/4 + 1/5 apartman, svjetioničar

U sredini južne strane otoka Lastova, na ulazu u uvalu Skrivena luka nalazi se rt Struga na kojem je izgrađen svjetionik istog imena 1839. godine.

 


 

SVJETIONIK SUŠAC

Kapacitet: 2 x 1/4 apartmana, svjetioničar

Okružen je nepreglednom pučinom koja stvara jedinstven osjećaj odvojenosti od ostatka svijeta. Kad se gleda iz daljine, čini se kao da se Sušac sastoji od dva otoka.

 


 

SVJETIONIK PALAGRUŽA

Kapacitet: 2 x 1/4 apartmana, svjetioničar

Svjetionik Palagruža izgrađen je 1875. godine na otoku istog imena, nalazi se u sredini Jadranskog mora, između talijanske i hrvatske obale, 68 NM južno od Splita i 26 NM južno od otoka Lastova. Ovaj otok iznimne ljepote je najudaljeniji hrvatski otok. Sam otok je dužine 1400 m, širine 300 m, visine 90 m, a prekriven je mediteranskom vegetacijom.

 


Za više informacija o svjetioniku i terminu najma pošaljite nam upit.

BROKER - Vaš partner za nekretnine u Hrvatskoj
tel:++385 21 541 000, fax:++385 21 541 008

Ime
E-mail
Telefon
Dolazak
Odlazak
Poruka


Povratak na početnu stranicu Vila za najam


FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.