Hrvatska, Brac - Kamena vila s bazenom, prvi red do mora

Ref. : 2021/278 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 1 €
Stambeni prostor: 450 Zemljište: 1200 Soba: 8 Kupaonica: 7 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 4
Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Kamena kuća
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Vila ukupne stambene površine 450 m2 smještena na parceli od 1200 m2. Nalazi se u manjem mjestu na otoku Braču. Vila se proteže na četiri etaže - prizemlje i tri kata.

Dnevne prostorije su uvrštene na sve tri etaže, izgrađeno je nekoliko kamina te je prostor za blagovanje pokriven drvenom pergolom i pogledom na bazen. Iz svih dnevnih prostora se izlazi na prostrane terase koje pružaju pogled na more.

Zbog laganog nagiba terena vila je okružena raznim terasama. Vila je redizajnirana kao obiteljska kuća. Unutrašnjost ima klasičan dizajn i ugođaj.

Uz navedeni dnevni prostor na prvom katu se nalaze tri spavaće sobe, od kojih dvije imaju vlastite kupaonice, zatim u potpunosti opremljena kuhinja s blagovaonicom te dodatna kupaonica.

Na drugom katu se također nalaze tri spavaće sobe od kojih jedna sadrži vlastitu kupaonicu, u potpunosti opremljena kuhinja, dnevni boravak otvorenog plana, blagovaonica, dodatna kupaonica te izravan pristup vlastitoj privatnoj terasi.

Treći kat je zamišljen kao spavaća soba s vlastitom kupaonicom i terasom, dnevnim boravkom otvorenog plana, blagovaonicom i čajnom kuhinjom s izlazom na balkon.

Na etaži prizemlja nalazi se gostinjska soba s vlastitim, privatnim ulazom. Sastoji se od spavaće sobe s pripadajućom kupaonicom, dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom što je čini idealnom kao privatni smještaj.

Vrt s bazenom je uređen maslinama i ostalim voćkama te maksimalno iskorišten za život na otvorenom uz spomenute terase idealne za blagovanje i uživanje u ambijentu vile.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.