Hrvatska, Brac - Kuća uz more na top lokaciji

Ref. : 2011/92 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 550.000 €
Stambeni prostor: 68 Zemljište: 800 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Kuća je smještena u prekrasnoj uvali, koja je i zbog čistoće mora i zaštićenosti od vjetrova i valova vrlo atraktivna za uživanje u miru, suncu i moru.

Na zemljištu od preko 800 m2, smještena je kuca ukupne površine 68 m2. Sastoji se od glavnog objekta od 35 m2 koji ima natkrivene i nenatkrivene terase, a u suterenu su pomoćni objekti od ~20 m2 i gustirna (tank za vodu od 12,5m3 sa 2 mehanička filtera).

Zemljište se pruža do mora, gdje je izgrađen i mul za privez broda, ali zbog svoje površine odličan je i za sunčalište.

Kuća je spojena na gradsku mrežu struje i vode, a kao dodatak ima i gustirnu, a s obzirom na lokaciju kojom odiše ova nekretnina, to predstavlja rijetkost, a velika okućnica i vrt su održavani i kultivirani, te navodnjavani.

Karakteristike koje su bitne za ovu nekretninu su pristupni put odmah do nekretnine, odličan i neometan pogled na more, te pristup moru i prostornu za kupanje i sunčanje.

Također, velika prednost je i blizina svih sadržaja, kao šta su restorani, dućani, kafići, luka, zračna luka, itd.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.