Hrvatska, Brac - Kuća za renovaciju, na prodaju

Ref. : 2021/92 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 255.000 €
Stambeni prostor: 252 Zemljište: 735 Soba: 4 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 100 m
Opis:
  • Pogled na more
  • Parking
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Projekt za buduća moderna vila, smještena na vrlo atraktivnoj lokaciji na otoku Braču.

Glavni projekt sa rekonstrukcijom postojećeg objekta sa plaćenim komunalijama napravljen. Vila je projektirana da svaka soba (4) ima minimalno 20 m2 i 5m2 kupaone, što zadovoljava kriterij za 4 zvijezdice.

Trenutni objekt je smješten na jedinstvenoj lokaciji i ima prekrasan pogled na more kako sa samog zemljišta tako i sa terase u prizemlju, a s obzirom na njezin smještaj u prostoru navedeni pogled se ne može izgubiti.

Sastoji se od: prizemlje, prvi kat i neuseljivog potkrovlja, ukupne stambene površine 252m2 + terase. Smještena na parceli površine 735 m2 (s bazenom od 40m2 – u glavnom projektu).

Sa predivne velike terase pruža se fantastičan pogled na more, otoke i borove šume. Bočna pergola - fantastično osmišljena sa ljetnom kuhinjom mjesto je cijelodnevog obiteljskog uživanja. Vlasništvo uredno, bez hipoteka.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.