Hrvatska, Brac - Luksuzna vila pored mora, na prodaju

Ref. : 2013/27 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 2.500.000 €
Stambeni prostor: 240 Zemljište: 604 Soba: 3 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 10 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Garaža
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja

U manjem pitoresknom mjestu, novo sagrađena vila s beskonačnim bazenom, nalazi se odmah uz more. Luksuzna vila se prostire na 3 kata ukupne površine 240 m2, na zemljištu od oko 1200 m2. S vile se pruža fantastičan panoramski pogled na more te obalu, nalazili se vi u dvorštu ili u kući koja ima velike staklene stjenke.

U prizemlju se nalazi teretana, sauna, sanitarni čvor te vanski tuš.

Do prvog kata vode stepenice koje dolaze do terase s natkrivenom vanjskom kuhinjom gdje se nalazi prostor za roštilj, veliki šank sa kuhinjskim uređajima, te stol za blagovanje gdje možete uživati u jelu ili samom druženju i uživati u predivnom pogledu na more koji se pruža preko bazena koji se nalazi u dvorištu ispred vile.
Ulaskom s terarase u vilu, ulazi se u veliki i prostrani prostor u kojem se nalazi kuhinja s blagovaonicom i dnevnim boravkom odakle se pruza vrhunski i nesmetani pogled na more i infinity bazen koji se nalazi u vrtu te se stječe dojam da more dolazi do samog dnevnog boravka.
Na prvom katu se nalazi jos velika i prostrana spavaća soba (master bedroom) s kupaonicom i dodatni sanitarni čvor te ostava.

Unutrarnjim stepenicama se dolazi do drugog kata gdje je na početku odmah prostorija za pranje i sušenje odjeće, a u produžetku se nalaze dvije velike spavaće sobe (obje master bedroom) s kupaonicama i balkonima.

S druge strane vile se dolazi autom gdje ima garaža i parking.

Vrt je održavan i kultiviran, te se fantastično stapa s okolinom.

Vila je novoizgrađena, a kod izrade su korišteni samo vrlo kvalitetni materijali, kao i namještaj kojim je ova predivna vila opremljena.

Ova nekretnina nudi ogroman potencijal kako za osobne potrebe, tako i za iznajmljivanje u turističke svrhe.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.