Hrvatska, Brac - Prekrasna vila s otvorenim pogledom na more

Ref. : 4694/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.100.000 €
Stambeni prostor: 400 Zemljište: 658 Soba: 11 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 15 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Garaža

Ova prekrasna vila smještena je na atraktivnoj lokaciji sa otvorenim pogledom na more samo 15m od mora. Samostojeća vila sastoji se od dvije etaže sa 5 apartmana (2 jednosobna i 3 dvosobna), zasebnim stanom od 80m2 u prizemlju, dodatnim prostorijama te garaže (35m2). Ispred vile je otvoreni bazen (24x1.6), a iza prostrana terasa sa roštiljem te održavanim vrtom. Ima natkriveni prostor za 6 automobila. Plaža ispred kuće je uređena i ima stepenice za lakši ulazak u more. U neposrednoj blizini su šljunčane plaže, prehrambeni dućani, pošta, slastičarna, kafić, konoba, restorani. Velika šetnica oko cijelog mjesta nudi mogućnost bicikliranja. Brač je odlično povezan sa kopnom čestim linijama iz Splita za Supetar (35km) te iz Makarske za Sumartin (7km). Na otoku postoji aerodrom (7km). Vila je savršena za miran obiteljski život sa mogućnošću zarade s obzirom na unutarnju organiziranost po apartmanima.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.