Hrvatska, Brac - Šarmantna kuća s pogledom na more

Ref. : 2011/90 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 72 Zemljište: 340 Soba: 3 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 90 m
Broj katova: 2

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • Pogled na more
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Na prodaju je šarmantna kuća na 2 kata, južne orjentacije i s pogledom na more. Kuća je izgražena na oko 340 m2 zemljišta, te se nalazi u zoni gdje dodatna gradnja ili dogradnja nije moguća.

S oba kata se pruža pogled na more, a donju etažu krasi terasa koja je dijelom natkrivena, a dijelom nenatkrivena. Idealan produženi dnevni boravak u ljetnim danima. U prizemlju se još nalazi i kuhinja s blagovaonicom, te jedna spavaća soba i kupaonica.

Vanjskim stubištem (u kojem se nalazi mala ostava) se dolazi na 1. kat, odnosno visoko potkrovlje, gdje su smještene dvije spavaće sobe i kupaonica.

Kuća ima solarne panele, spojena je na gradsku vodu i septičku jamu, a ima pripremu i provedenu struju koja bi trebala doći uskoro u ovu prekrsnu i mirnu uvalu.

Prvo naseljeno mjesto od ove uvale je udaljeno svega par minuta automobilom, a nije daleko ni za prošetat do mjesta gdje imaju razne restorane, dućane, kafiće, marina, te katamaranska povezanost sa Splitom i Hvarom. Otok Brač je odlično povezan sa Splitom, a ima i manju zračnu luku.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.