Hrvatska, Brac - Villa smješten u lijepoj uvali, na prodaju

Ref. : 3937/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.500.000 €
Stambeni prostor: 763 Zemljište: 692 Soba: 8 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Garaža
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat

Vila mještena u dubokoj uvali nedaleko od istočne punte Brača, izgrađena 2005 godine, u mjestu koje broji oko 300 stanovnika. U mjestu se nalazi najveća starokršćanska bazilika iz 5-6 st. na Braču.
Vila je smještena na samoj obali, uz plažu, te se pruža prekrasan i otvoren pogled na more, splitsku i makarsku rivijeru.
Vila ima povrsinu od 763 m2, a nalazi se na zemljištu od 500 m2. U podrumu površine 278 m2 nalazi se parkiraliste za 6 automobila, spremište i teretana.
U prizemlju, površine 184 m2, smještena su dva dvosobna apartmana: svaki sa 2 sobe, 2 kupaonice, dnevnim boravkom, kuhinjom, blagovaonicom, terasom.
Na katu, površine 207 m2, je smješten gospodarski apartman - veliki apartman: 2 sobe, 2 kupaonice, 2 balkona, kuhinja, blagovaonica, veliki salon, radna soba.
U potkrovlju, površine 94 m2 smještena je velika sala s bilijarom, kupaonica, balkon.
Vila ima uređeni i kultivirani vrt.

Opis lokacije
Brac
Brac (pronounced [brâːtʃ]; local Chakavian: Broc, pronounced [broːts]; Latin: Bretia, Brattia; Italian: Brazza) is an island in the Adriatic Sea within Croatia, with an area of 396 square kilometres (153 sq mi),[1] making it the largest island in Dalmatia, and the third largest in the Adriatic. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.