Hrvatska, Ciovo - Dvije nekretnine na južnoj strani otoka, na prodaju

Ref. : 4849/30 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.499.000 €
Stambeni prostor: 749 Zemljište: 850 Udaljenost od mora: 60 m
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Garaža
  • Parking

Na prodaju su dvije nekretnine smještene na južnoj strani otoka Čiova, te udaljene svega 60 metara od mora. Obe nekretnine su u potpunosti opremljene, kao takve se i prodaju, stoga budući vlasnik odmah može nastaviti posao turističkog iznajmljivanja.

Prvi objekt je apartmanskog tipa. Proteže se na ukupno četiri etaže, s 560 m2 stambenog prostora. Objekt se sastoji od tri studio apartmana iste površine, te devet apartmana svaki sa dvije spavaće sobe, kuhinjom, kupaonicom i osunčanom terasom. Sve etaže ove nekretnine su povezane vanjskim stepeništem. Ispred nekretnine se nalazi parkiralište za nekoliko automobila.

Drugi objekt je novoizgrađena samostojeća villa, smješten iza apartmanskog objekta. Villa se proteže na 189 m2 stambenog prostora, a prostire se na dvije etaže. Sastoji se od četiri spavaće sobe sa vlastitim kupaonicama, kuhinje, dnevnog boravka, te prostora za rekreaciju opremljenog sa stolom za biljar, spravama za vježbnje, saunom i dodatnom kupaonicom. Ispred nekretnine se nalazi bazen sa prostorom za sunčanje i vanjski objed. Vila također ima i pripadajuću garažu.

U blizini se nalazi mnoštvo restorana, kafića, dućana i ostalih potrebnih sadržaja, kao i velik broj skrovitih uvala i plaža. Udaljnost do grada Trogira je otprilike 2 km, a do međunarodne Zračne luke Split svega 8 km.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Ciovo
Ciovo (pronounced [tʃîɔv̞ɔ]; Italian: Bua) is a small island located off the Adriatic coast in Croatia with an area of 28.8 square kilometres (11.1 sq mi) (length 15.3 km (9.5 mi), width up to 3.5 km (2.2 mi)),[1] population of 6,071 inhabitants (2001) and its highest peak is 218 m (Rudine). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.