Hrvatska, Ciovo - Dvosoban apartman, uz more, na prodaju

Ref. : 2016/360 - Apartman - Prodano
Prodajna cijena: 125.000 €
Stambeni prostor: 53 Soba: 2 Kupaonica: 1 Udaljenost od mora: 10 m
Nalazi se na katu br.: 3
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Udobni dvosobni apartman, na prodaju, smješten na sjevernoj strani otoka Čiova u prvom redu uz more i plažu, na trećem katu (zadnji) apartmanske zgrade sa dva balkona okrenuta moru i prekrasnim pogledom na Kaštelanski zaljev.

Apartman se sastoji od velikog hodnika, kupaonice, dvije spavaonice (jedna s balkonom) te kuhinje i dnevnog boravka s izlazom na balkon.

Apartman prodaju prvi vlasnici koji su rijetko koristili apartman, tako da je kompletna oprema u jako dobrom stanju a apartman je pažljivo održavan.

Jako interesantna ponuda za obiteljski odmor, a obzirom na svoju lokaciju i turistički potencijal iznajmljivanja.

Stanu pripada i parking mjesto ispred zgrade, te mala terasa sa sjeverne strane zgrade, pri ulazu u apartman. U pješačkoj udaljenosti od apartmana se nalazi velika trgovina, kao i nekoliko restorana i kafića, a sam grad Trogir je na nekoliko minuta vožnje od apartmana.

Opis lokacije
Ciovo
Ciovo (pronounced [tʃîɔv̞ɔ]; Italian: Bua) is a small island located off the Adriatic coast in Croatia with an area of 28.8 square kilometres (11.1 sq mi) (length 15.3 km (9.5 mi), width up to 3.5 km (2.2 mi)),[1] population of 6,071 inhabitants (2001) and its highest peak is 218 m (Rudine). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.