Hrvatska, Ciovo - Luksuzna apartmanska zgrada s pogledom na more

Ref. : 2025/78 - Apartman - Prodano
Prodajna cijena: 220.000 €
Stambeni prostor: 70 Zemljište: 690 Soba: 2 Kupaonica: 2 Udaljenost od mora: 50 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Manja apartmanska zgrada sa svega pet stanova (po dva dvosobna stana po etaži + penthouse) smještena u prvom redu do mora, u mirnoj uvali na južnoj strani otoka Čiovo, okružena pretežito manjim obiteljskim kućama i novoizgrađenim vilama. Između zgrade i mora prolazi cesta koju koriste isključivo stanovnici ovog područja. Sama zgrada je poprilično uzdignuta od razine u kojoj prolazi cesta tako da se sa svake etaže pruža otvoren pogled na more i Jadranske otoke.

Na prodaji su dvosobni apartmani ukupne površine cca. 70m2 uključujući i južno orijentirane lođe. Svaki apartman se sastoji od ulaznog hodnika, gostinjskog wc-a, dvije spavaće sobe, dnevnog dijela otvorenog koncepta koji sadrži dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu s izlazom na lođu od cca. 12 m2. Prizemnim stanovima pripada po dio vrta. Na prodaju i je penthouse ukupne površine cca. 135m2 koji se sastoji od ulaznog hodnika, tri spavaće sobe od kojih master soba ima vlastitu kupaonicu i garderobu te izlaz na lođu od 12m2, od još jedne kupaonice, dnevnog dijela otvorenog koncepta koji sadrži dnevni boravak, kuhinju i blagovaonicu s izlazom na lođu od cca. 12 m2. Stan također ima praonicu i gostinjski wc.

Početak gradnje biti će na jesen 2021., dok se završetak planira za lipanj 2022. godine.

Zgrada ima I zajednički bazen. Vanjski parking je u cijeni; svakom stanu pripada po jedno mjesto, dok penthouseu pripadaju dva.
Najbliži sadržaji, kao što su dućani, pekare, škole i sl. nalaze se na udaljenosti od 650m udaljenosti dok je Splitski aerodrom na udaljenosti od 10km.

Opis lokacije
Ciovo
Ciovo (pronounced [tʃîɔv̞ɔ]; Italian: Bua) is a small island located off the Adriatic coast in Croatia with an area of 28.8 square kilometres (11.1 sq mi) (length 15.3 km (9.5 mi), width up to 3.5 km (2.2 mi)),[1] population of 6,071 inhabitants (2001) and its highest peak is 218 m (Rudine). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.