Hrvatska, Ciovo - Luksuzna, tradicionalna vila s bazenom

Ref. : 2022/127 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 1.600.000 €
Stambeni prostor: 288 Zemljište: 1060 Soba: 4 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Kamena kuća
PRODANO!

Jedna od rijetkih vila na otoku Čiovu, smještena na najtraženijoj lokaciji na otoku, u prvom redu do mora. Vila je izrađena u tradicionalnom stilu korištenjem najkvalitetnijih materijala, a poseban naglasak je stavljen na luksuzan namještaj kojim je ista opremljena. Položaj vile, kao i pristup do nje, su izvanredni - smještena na kraju slijepe ulice, s privatnim električnim vratima na ulazu, te popločanim kolnikom koji vodi do natkrivenog parkirališta.

Od parkirališta, kamene stepenice vode do ulaznih vrata ove vile (koja su visoka preko 4 metra). Dizajnirana u stilu kolonijalne vile, s unutrašnjim prostorom koji je potpuno otvoren i naglašen sa stropovima visine 4 - 7 metara.

Vila ima ukupno četiri spavaće sobe, svaka s vlastitom kupaonicom - smještene na prvom katu. Prizemlje se sastoji od otvorenog prostora s kuhinjom, dnevnim boravkom i blagovaonicom, te gostinjske kupaonice, tri spremišta, sobe s opremom, praonice, TV salon-a, te izlaza na terasu. Na terasi su smješteni bazen, vanjski prostor za objedovanje, sve sa zapanjujućim pogledom na more i otoke. Sa terase, stubište vodi do privatnog ulaza na plažu.

Plaža ispred ove nekretnine, kao i svugdje u Hrvatskoj, pripada državi. Međutim, ovo područje je potpuno izolirano sa svih strana, čime je omogućena potpuna privatnost. Stoga, nitko drugi osim gostiju ove vile neće koristiti plažu. Tu je smješteno lijepo sunčalište, vanjski tuš i drveno pristanište za brod.

Kuća je klimatizirana, potpuno opremljena podnim grijanjem te sveobuhvatnim sigurnosnim sustavom. Parkiralište je dovoljno za 4 automila, a vila može ugostiti 8 - 10 osoba. U blizini se nalaze svi potrebni sadržaji - resorani, trgovine, tržnice, kafići...

Udaljenost do Trogira iznosi 8 km, do Splita 35 km, dok je Zračna luka Split udaljena 14 km.

Trenutni vlasnici su zamolili da se poštuje njihova privatnost, te mole sve zainteresirane da razgledavanje ove nekretnine odrade u dogovoru s posrednikom.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Ciovo
Ciovo (pronounced [tʃîɔv̞ɔ]; Italian: Bua) is a small island located off the Adriatic coast in Croatia with an area of 28.8 square kilometres (11.1 sq mi) (length 15.3 km (9.5 mi), width up to 3.5 km (2.2 mi)),[1] population of 6,071 inhabitants (2001) and its highest peak is 218 m (Rudine). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.