Hrvatska, Ciovo - Nova vila s bazenom i pogledom na more

Ref. : 2025/77 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 1.250.000 €
Stambeni prostor: 320 Zemljište: 509 Soba: 4 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 40 m
Broj katova: 2
Opis:
  • Bazen
  • Pogled na more
  • Parking
  • Luksuzna
  • Moderno
  • Novogradnja
  • Ima Energetski certifikat
PRODANO!

Vila u drugom redu do mora smještena na jednoj od ljepših lokacija na južnoj strani otoka Čiovo, okružena isključivo manjim obiteljskim kućama ili novoizgrađenim vilama, strateški projektirana tako da se sa svih etaža te iz svih prostorija pruža spektakularan, otvoren pogled na more i jadranske otoke.

Objekt je sagrađen na zemljištu od 509 m2, na uzvisini, dok se sama vila prostire na 320 m2 bruto površine koja je raspoređena na tri etaže.

U prizemlju, iz kojega se izlazi na bazen i sunčalište te ljetnu kuhinju s dalmatinskim roštiljem, se nalaze kuhinja, blagovaona i dnevni boravak ukomponirani u open space koncept te gostinjski wc. Na svakoj od preostale 2 etaže se nalaze po 2 spavaće sobe, svaka s kupaonicom i balkonom.

Master soba ima walk-in ormar I kadu u samoj sobi, dok jedna od soba ima jacuzzi. Sve sobe prelaze kvadraturu od 26 m2.

Na drugoj etaži nalazi se dodatna tehnička prostorija/praonica s ormarom dok je na trećoj etaži sauna.

Najbliži sadržaji, kao što su dućani, pekare, škole i sl. nalaze se na udaljenosti od 750m udaljenosti dok je Splitski aerodrom na udaljenosti od 10km.

Opis lokacije
Ciovo
Ciovo (pronounced [tʃîɔv̞ɔ]; Italian: Bua) is a small island located off the Adriatic coast in Croatia with an area of 28.8 square kilometres (11.1 sq mi) (length 15.3 km (9.5 mi), width up to 3.5 km (2.2 mi)),[1] population of 6,071 inhabitants (2001) and its highest peak is 218 m (Rudine). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.