Hrvatska, Ciovo - Prekrasna kuća za prodaju

Ref. : 2016/135 - Kuća / Vila - Obustavljena prodaja
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 303 Zemljište: 795 Soba: 5 Udaljenost od mora: 100 m
Broj katova: 2
Nalazi se na katu br.: 5
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen

Lijepa dvokatnica sa 5 apartmana organiziranih na tri etaže, smještena u Okrugu Donjem na Čiovu, ukupne stambene površine od 303 m2, na parceli od 795 m2, na kojoj se još nalazi bazen od 24 m2, lijepo uređeni vrt, parking za 6 vozila, garaža, te interesantni drveni pomoćni objekt, koji bi se mogao koristiti u razne svrhe. Taj prostor se sastoji od jedne veće sobe, prostrane vanjske natrkivene terase i sanitarnog čvora.
Po dva jednosobna apartmana se nalaze na prizemlju i prvom katu, dok je na drugom katu smješten veći jednosobni apartman.
Cijelu kuću odlikuju velike terase koje ju okružuju sa svih strana a s kojih se pruža prekrasan pogled na more, od kojeg je udaljena cca 100 m.
Kuća je građena u periodu 2002-2008, nalazi se u mirnom i ugodnom okruženju. Sa sjeverne strane kuće je velika borova šuma koja je u vlasništvu RH, stoga s te strane daljnja gradnja neće biti moguća. Interesantna nekretnina koja nudi mogućnost ugodnog življenja zajedno s poslovnom mogućnosti turističkog iznajmljivanja.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Ciovo
Ciovo (pronounced [tʃîɔv̞ɔ]; Italian: Bua) is a small island located off the Adriatic coast in Croatia with an area of 28.8 square kilometres (11.1 sq mi) (length 15.3 km (9.5 mi), width up to 3.5 km (2.2 mi)),[1] population of 6,071 inhabitants (2001) and its highest peak is 218 m (Rudine). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.