Hrvatska, Drvenik - Prekrasna novoizgrađena vila na tri kata, na prodaju

Ref. : 501/2015 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 490.000 €
Stambeni prostor: 180 Zemljište: 400 Soba: 3 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 50 m
Broj katova: 3
Opis:
 • Pogled na more
 • Bazen
 • Novogradnja

Na otoku Drvenik Veli, u malom i mirnom mjestu, nalazi se ova prekrasna i nova vila. Vila je na 3 etaže, oko 50 metara od mora. Sa balkona, na kojem je također bazen, tu je lijep pogled na more i cijeli zaljev.

Otok se nalazi 40 minuta trajektom iz povijesnog grada Trogira. Na otoku nema masovnog turizma, već samo lijepe plaže koje su neki od njih od pijeska.

Vila ima oko 180 m2, i kompletno namještena. Ukupno zemljište je 400 m2.

Prizemlje

 • otvoreni dnevni boravak s kuhinjom i bar, tuš i WC
 • grije kat, klima /grijanje, pogled na more
 • 70m2 terasa, 50m do mora
 • otvoren pogled na uvalu
I. Kat

 • 2 odvojene spavaće sobe s pogledom na more
 • klima/grijanje
 • otvoreno stakleno pročelje (mogućnosti u potpunosti otvoren)
 • otvoreni tuš u svakoj sobi i odvojenim WC
Penthouse

 • spavaća soba s otvorenim tušem i WC
 • kuhinja
 • klima/grijanje
 • vrt sa 30m2 i pogledom na more

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Drvenik
Drvenik Veli is an island in Croatian part of Adriatic Sea. It is situated in middle-Dalmatian archipelago, northwest of Šolta, 1.8 kilometres (1.1 miles) from the mainland. Its area is 12.07 square kilometres (4.66 sq mi). The highest peak is 178 metres high. The only settlement on the island is the near-eponymous village of Drvenik Veliki (pronounced [dr̩v̞ɛ̌niːk v̞ɛ̂likiː]) with a population of 150 (2011 census). The island was first inhabited in the 15th century. Croatian monuments from the 13th century, the island is mentioned as "Gerona" or "Giruan". Main industries are agriculture, fishing and tourism. Coast of the island is constituted of many sand and pebble beaches. Drvenik Mali (Italian: Zirona Piccola) is an island in Croatian part of Adriatic Sea. It is situated in middle-Dalmatian archipelago, west of Drvenik Veliki, 8 nautical miles (15 km) from Trogir. Its area is 3.3 square kilometres (1.3 sq mi). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.