Hrvatska, Dubrovnik - Dvije kuće u uvali, na prodaju

Ref. : 2011/34 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: Na upit
Stambeni prostor: 1420 Zemljište: 1180 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 1
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Kamena kuća

Nekretnina, koja se nalazi na izvoru svježe vode, sastoji se od dvije kuće, a nalazi se u uvali Zaton u neposrednoj blizini Dubrovnika (7 km). Zračna luka je udaljena 30 minuta. Jedna kuća je stari mlin sagrađen u 1877. godini, obnovljena, služi kao brana za slatkovodno jezero iza kuće na sjevernoj strani objekta, dok na južnoj strani je u izravnom kontaktu s morem. Kuća sama po sebi, ima jedan kat, a sastoji se od glavne kuće i pomoćne kuće (cca. 720 kvadratnih metara), s velikom verandom, kojoj sve zajedno daje prizemlje površine 779m2.

Druga kuća je jednokatnica sa cca. 700 kvadratnih metara, sa površinom terena od 400 kvadratnih metara, nalazi se na prednjoj liniji mora, zatvara mali zaljev na taj način što ga čini idealnim za privez jahte. Na sjeveroistočnom uglu postoji još jedan izvor vrlo kvalitete vode, koji pripada kući. Izdavanje lokacijske dozvole za obe nekretnine je u tijeku.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Dubrovnik
Dubrovnik ([dǔbroːʋniːk] ( listen);[2] Italian: Ragusa) is a Croatian city on the Adriatic Sea, in the region of Dalmatia. It is one of the most prominent tourist destinations in the Mediterranean Sea, a seaport and the center of Dubrovnik-Neretva County. Its total population is 42,615 (census 2011).[1] In 1979, the city of Dubrovnik joined the UNESCO list of World Heritage Sites. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.