Hrvatska, Dugi otok - Građevinsko zemljište prvi red do mora

Ref. : 5023/30 - Zemljište - Na prodaju
Prodajna cijena: 180.000 €
Zemljište: 892 Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more

Prodaje se građevinsko zemljište ukupne površine 892m2 u prvom redu do mora.

Nalazi se u manjem mirnom mjestu Dugog otoka koje je ribarska oaza za sve one željne mira ali i izvrsne gastronomije, zahvaljujući upravo tradicionalnom ribarstvu.

Nalazi se na udaljenosti od svega 5m od mora, točnije kopno je od mora odvojeno samo šetnicom. Na parceli postoji mogućnost izgradnje dvije zasebne kuće po 400m2 svaka. Uz parcelu je sva potrebna infrastruktura, sva osim kanalizacije.

Na samoj obali mjesta prolazi željeznica koja spaja dva kraja Zlatne vale i u ljetnim mjesecima čini žilu kucavicu ovog malog naselja.

Dugi otok poznat je po mnogobrojnim prirodnim ljepotama od kojih su najpoznatije plaža Sakarun i Park prirode Telašćica.

Prednost ovog zemljišta je upravo njegova pozicija, a to je prvi red i neometan pogled na more.

Odlična nekretnina koja predstavlja svojevrsnu investiciju za budućnost jer budući vlasnik može sebi po mjeri izgraditi oazu za odmor ili za turističko iznajmljivanje.

Opis lokacije
Dugi otok
Dugi Otok (pronounced [dûɡiː ǒtok]; Croatian for "Long Island", Italian: Isola Lunga) is the seventh largest island in the Adriatic Sea, part of Croatia. It is located off the Dalmatian coast, west of Zadar. It is the largest and easternmost of the Zadarian Islands, and derives its name from its distinctive shape (it is 45 km (28 miles) long by 5 km (3 miles) wide with an area of 114 square kilometres (44 sq mi)[2]). Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka prodaja u Republici Hrvatskoj mora biti plaćena u EUR-ima. Ukoliko se izvrši plaćanje u stranoj valuti, banka će izvršiti konverziju u EURO.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.