Hrvatska, Hvar - Kamena kuća na otoku Hvaru, prodaja

Ref. : 2016/288 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 725.000 €
Stambeni prostor: 246 Soba: 8 Kupaonica: 5 Udaljenost od mora: 150 m
Broj katova: 3
Opis:
  • Kamena kuća

Jako interesantna kamena kuća, smještena u nizu kuća u samom centru otoka Hvara, u blizini katedrale sv. Stjepana.

Kuća se prostire na 246 m2 stambenog prostora, a sastoji se od prizemlja i dva kata.

U prizemlju se nalazi kuhinja, prostrani dnevni boravak, kupaonica i mala ostava, dok se na svakom katu nalaze po 4 sobe (tri dvokrevetne i jedna jednokrevetna), te 4 kupaonice (na svakom katu po dvije).

Sve sobe osim jedne imaju pripadajući balkon sa prekrasnim pogledom na centar Hvara i prekrasnu tvrđavu Forticu koja datira iz 16. - og stoljeća.

Sama nekretnina je smještena na odličnoj poziciji unutar pješačke zone, te ima ogroman potencijal u vidu turističkog iznajmljivanja.

Premda je u jako dobrom stanju, svakako zahtijeva adaptaciju odnosno prilagodbu modernim vremenima.

Obzirom na veličinu svake pojedine etaže, budući kupac ima na raspolaganju razne mogućnosti uređenja interijera.

Udaljena od mora svega 150 metara, a od trga sv. Stjepana svega 50 m, ova nekretnina predstavlja iznimno kvalitetnu investiciju u grad Hvar, obzirom na limitiranost same ponude nekretnina u ovom luksuznom gradu, kao i velike potražnje za investicijama koje mogu napraviti vrhunske poslovne rezultate, obzirom na broj gostiju koji svake godine pristižu u sve većem broju, budući je grad Hvar uz Dubrovnik i Split jedan od najprepoznatljivijih brendova na Jadranu.

Idealna nekretnina za kupca koji gaji simpatije prema Hvaru i koji će prepoznati potencijal koji ova nekretnina skriva.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.