Hrvatska, Hvar - Kamena kuća uz more, na prodaju

Ref. : 2016/293 - Kuća / Vila - Na prodaju
Prodajna cijena: 1.300.000 €
Stambeni prostor: 200 Zemljište: 620 Soba: 6 Kupaonica: 4 Udaljenost od mora: 10 m

Ekskluzivna prodaja agencije za nekretnine Broker - ovu nekretninu je moguće kupiti samo preko nas!

Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
  • Kamena kuća
  • Top ponuda
  • Ekskluzivna prodaja

Atraktivna vila na jedinstvenoj poziciji u gradu Hvaru, u prvom redu uz more, ukupne stambene površine od 200 m2 sa okućnicom od 620 m2.

Vilu je 1938 dizajnirao poznati arhitekt Albini, čiji se radovi izučavaju na brojnim fakultetima tako da je sama vila izvedena na jako kvalitetan način, te je do današnjih vremena ostala očuvana i u besprijekornom stanju.

Unutar same vile se nalazi ugodnih 120 m2 stambenog prostora, podijeljenih na dva dijela. U prvom dijelu se nalazi kuhinja, kupaonica te dvokrevetna soba, dok su u drugom dijelu vile nalaze još dvije ukusno uređene sobe, kupaonica te prekrasni dnevni boravak sa blagovaonicom iz kojih se izlazi na prekrasnu terasu, savršenu za uživanje u pogledu na more i arhipelag Paklenih otoka.

Sa terase postoje stepenice koje vode u prostrani vrt, kultiviran sa mediteranskim biljem, te sa nekoliko stabala maslina, dok je drugi ulaz u vilu postavljen sa stražnje strane.

Osim spomenutog, unutar vile se nalazi dodatni studio apartman sa kupaonicom, ukupne površine 12 m2, sa pripadajućom terasom od 8 m2, te dodatni neuređeni prostor za ljetnu kuhinju ili slično, u dijelu vrta pored glavne terase.

Vila ima pravomoćnu građevinsku dozvolu za podizanje dodatnog kata, ukupne stambene površine od cca 110 m2.

Trenutni vlasnici su zbog potreba modernog vremena i prilagodbe turističkim zahtjevima sagradili dodatni objekt od 60 m2 koji se nalazi iza vile, a predstavlja lijepo uređeni dvosobni apartman sa prostranim dnevnim boravkom i kuhinjom, te kupaonicom i ugodnom pripadajućom terasom sa pogledom na more. Na krovu ovog objekta je smješten prostrani parking za više vozila, kompletno ograđen, dok se iza same vile nalazi mali vrt sa roštiljem.

Ova izuzetna nekretnina zbog svoje pozicije i idelane zapadne orijentacije predstavlja idelanu investiciju u grad Hvar od čijeg centra je udaljena cca desetak minuta pješke, dok sama vila pruža veliku dozu privatnosti, a vrt ogromni potencijal za uređenje.

Budući kupac sigurno neće ostati ravnodušan prema ovoj ponudi, budući na ovom iznimno popularnom području nema sličnih nekretnina, tako da ova ponuda predstavlja priliku koja se praktički nudi jednom za cijeloživotno uživanje na jednom od najljepših dijelova Jadrana, sa nevjerovatnom energijom, kristalno čistim morem te romantičnim pogledom prema zalasku sunca koji svojom čarolijom upotpunjuje sve one sretne emocije koje ljeto na otoku nosi.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.