Hrvatska, Hvar - Kuća / Vila na moru, za iznajmljivanje

Ref. : 3938/30 - Kuća / Vila - Za Najam
Prodajna cijena: Na upit
Udaljenost od mora: 5 m
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Garaža

Kuća/vila je u uvali, na samom moru sa privatnom rivom i plažom.
Uvala se nalazi na rubu grada Hvara, unutar parka u kojem je rezervat za životinje: jeleni, košute i mufloni. U uvali ima samo nekoliko kuća. Privatnost je maksimalna. Autom do centra 2 min, gliserom 2 min.
Kuća/vila sagrađena je od bijelog bračkog kamena i hvarskog kamena u rustikalnom dalmatinskom stilu.
Može primiti do 13 osoba.
Sadrži sljedeće prostore:
1.Nivo more - izgradjena je lijepa privatna riva od bijelog bračkog kamena, veličine 8m x 8m sa 2 stupa za vezanje brodova. Sa strane su stepenice za ulazak u more. Desno je malo žalo sa plićakom za djecu.
2. Uz rivu nalazi se mali dvokrevetni apartman br 1. (soba 4mx2m) i kupaona (2mx 2m) sa tušem i WC-om. Može služiti za spavanje ili kao magazin za stvari sa plaže.
3. Iznad apartmana br. 1. nalazi se nivo (I) za sjedenje sa udobnim jastucima i niskim stolom. Sa strane su 2 frižidera za vino i lavabo sa tekućom vodom. Sve je opremljeno sa svjetlima za osvjetljenje rive i mora radi noćnog pristajanja brodom.
4. Drugi (II) nivo - kameni stol sa 8-10 stolica - služi za vanjski doručak, ručak ili večeru. Ulijevo cca 15 metara nalazi se prostorija sa WC-om, bide i mašina za pranje rublja.
5. Treći (III) nivo - Apartmani br. 2 i br. 3 (bračni kreveti, ormari, komode) svaki apartman ima svoju kupaonicu (WC, lavabo, tuš kabina). U istom nivou posebno nalazi se kompletno opremljena kuhinja, a pokraj kuhinje i odvojena blagovaona sa stolom, stolicama, komodom za suđe i velikim frižiderom. Ispred po cijeloj dužini kuće natkrivena terasa sa vanjskim ležajem za odmor.
6. Četvrti (IV) nivo - Velika terasa (18 m x 6 m, od čega 3m po širini natkriveno) sa vanjskim komletom za sjedenje i ležanje. Sa strane terase natkrivena terasa sa stolom za 20 osoba i veliki vanjski kamin za pečenje ribe ili mesa. Unutarnji prostor: dnevni boravak, 2 dvokrevetne spavaće sobe, 1 kupaona sa WC-om , plus poseban WC sa lavaboom. Mala priručna kuhinja sa lavaboom i frižiderom.
7. Peti (V) nivo - niski potkrovni trokrevetni apartman sa kupaonicom - služi za poslugu.
8. Svuda po terenu posadjena su stabla borova i palmi radi hlada, posadjeno je lijepo cvijeće + cvijeće u pitarima.

Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.