Hrvatska, Hvar - Lijepa kamena vila s bazenom, na prodaju

Ref. : 2016/281 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 750.000 €
Stambeni prostor: 200 Zemljište: 450 Soba: 4 Kupaonica: 3 Udaljenost od mora: 20 m
Opis:
  • Pogled na more
  • Bazen
  • Garaža
  • Kamena kuća
PRODANO!

Prekrasna kamena vila, na prodaju, kompletno uređena i moderno opremljena, sa kamenom vanjskom fasadom i bazenom, locirana na prekrasnoj i mirnoj poziciji u hladu borove šume, na sjevernoj strani otoka Hvara. Ova izuzetna nekretnina ima sve što jedna vila treba imati. Sastoji se odmalog podruma (vinoteka od 12 m2), prizemlja i kata. Na prizemlju su smještene tri spavaonice za goste, dvije kupaonice, te prostrana kuhinja i dnevni boravak. Na katu je smještena glavna spavaća soba s kupaonicom, garderobom i privatnom terasom, dok je na kovu izvedena prekrasna velika terasa sa pogledom na more i kaminom. Vila je iznutra povezana interesantnim stubištem od hrastovine koje povezuje cijelu kuću. Ispred kuće se nalazi lijepa terasa, bazen i kamin, a iza kuće je prostor koji služi za objedovanje ljeti jer je zaklonjen od sunca. Kuća ima novi krov, nove zatvore i instalacije, solarni sustav za toplu vodu, dva unutarnja kamina, vanjski kamin na terasi te jedan u dvorištu. Obzirom na svoju poziciju i razinu opremljenosti, ova vila neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Iako je vila smještena u drugom redu, od mora je udaljena svega 20 metara. Također, vila je ograđena zelenilom, a na parceli se još nalazi 7 čempresa i palma, te sami kultivirani vrt. Parking se nalazi ispred vile, kao i garažno mjesto. Izuzetna ponuda na jednoj od najljepših pozicija na otoku Hvaru.

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs. Klikni za više
Slične Nekretnine

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.