Hrvatska, Hvar - Lijepa kuća sa 6 apartmana, prvi red do mora

Ref. : 2022/121 - Kuća / Vila - Prodano
Prodajna cijena: 720.000 €
Stambeni prostor: 280 Zemljište: 728 Soba: 12 Kupaonica: 9 Udaljenost od mora: 5 m
Broj katova: 2
Opis:
  • 1. red do mora
  • Pogled na more
  • Parking
PRODANO!

Mjesto: otok Hvar
Vrsta objekta: Kuća sa 6 apartmana
Stanje dobra: vrlo dobro stanje
Ukupno stambena površina: 280 m2
Zemljište: 728 m2
Katovi: 3
Udaljenost od grada: 1 km
Udaljenost do mora: 5 m
Infrastruktura: Sve prisutne
O nekretnini:
Ovo je kuća sa 6 apartmana smještena na jednom od najljepših otoka na svijetu, na otoku Hvaru.
Na izvanrednoj lokaciji, neposredno uz more.
Kuća se sastoji od 3 etaže; na donjoj prizemnoj etaži nalazi se stan od 23 m2; u prizemlju se nalaze 3 apartmana; jedan apartman površine 54 m2, a svaki apartman površine od 37 m2; na 1. katu se nalaze 2 apartmana površine 53 m2; te u podrumu (pod parkiralištu), ima vešeraj, dvije ostave, čišćenje je spavaća soba i hodnik.
Pet apartmana sastoje se od dvije spavaće sobe, te dnevnog boravka sa kuhinjom, kupaonice i terase s pogledom na more i dva apartmana sastoji se od jedne spavaće sobe, dnevnog boravka s kuhinjom, kupaonice i terase s pogledom na more.
Svi apartmani su klimatizirani.
Kuća se nalazi uz more, s plažom ispred kuće. Ima parkiralište. Ova kuća idealno je mjesto za one koji žele uživati ​​u skladu s prirodom, mir i tišina.
Značajke:
kuća s apartmanima; uz more i plažu; terase; parkiralište; pogled na more; lijepa priroda

Napomena: Za dodavanje nekretnine na Vašu listu. Listi pristupite klikom na "Moja lista".
Opis lokacije
Hvar
Hvar (pronounced [xv̞âːr]; local Chakavian dialect: Hvor or For, Greek: Pharos, Φάρος, Latin: Pharia, Italian: Lesina) is a Croatian island in the Adriatic Sea, located off the Dalmatian coast, lying between the islands of Brač, Vis and Korcula. Approximately 68 km (42.25 mi) long,[1] with a high east-west ridge of Mesozoic limestone and dolomite, the island of Hvar is unusual in the area for having a large fertile coastal plain, and fresh water springs. Klikni za više

FAQ

Ovo su pitanja i odgovori na neka često postavljana pitanja o nekretninama u Hrvatskoj, za sva ostala pitanja slobodno nam se obratite ili dođite u naš ured i rado ćemo vam pomoći.

1. Mogu li strani državljani kupovati nekretnine u Hrvatskoj?

Strani državljani koji su pripadnici država članica EU mogu kupovati nekretnine na jednak način kao i hrvatski državljani. Strani državljani pripadnici država izvan EU mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj uz kumulativno ispunjena dva uvjeta: ugovor o reciprocitetu s RH i suglasnost Ministarstva pravosuđa.

2. Koliki je porez na promet nekretnina u RH?

Republika Hrvatska ima jedinstvenu stopu poreza na promet nekretninama od 3%. Visina poreza se utvrđuje na temelju cijene iz kupoprodajnog ugovora i procjene nadležne porezne uprave. Prema zakonu kupac plaća porez po primljenom rješenju i to samo jednom.

3. Koliki je porez kod zamjene nekretnina?

Porez je također 3% tako da svaki vlasnik nekretnine kod zamjene plaća 3% procijenjene vrijednosti nekretnine za novu nekretninu.

4. U kojem roku se mora platiti porez na promet nekretnina?

Porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora ili drugog pravnog posla kojim se stječe nekretnina. Javni bilježnik je obvezan u roku od 30 dana od potpisa na ispravama o prodaji jedan primjerak isprave dostaviti Poreznoj upravi na području koje se nekretnina nalazi. Porezni obveznik je dužan platiti utvrđeni porez u roku od 15 dana od dostave rješenja o utvrđivanju poreza na promet nekretnina.

5. Što je kapara i koliko iznosi?

Kapara je osiguranje koji kupac plaća prodavatelju kao znak da je ugovor zaključen i sigurnost da će se obveza izvršiti. U praksi se kapara daje na Predugovoru i uobičajeno iznosi 10% od dogovorene kupoprodajne cijene. U slučaju ispunjenja ugovora kapara se uračunava u ukupan iznos ugovorene kupoprodajne cijene.

6. Može li se iznos kupnje nekretnine platiti deviznim sredstvima?

U principu ne. Svaka kupoprodaja u RH mora biti isplaćena u kunama. Ukoliko se napravi isplata u devizama, banka će napraviti konverziju u kune.

7. Je li moguće zaključiti i ovjeriti kupoprodajni ugovor nekretnine u inozemstvu?

Da, ukoliko je riječ o državljaninu RH onda je najbolje ovjeriti ugovor u našem diplomatskom predstavništvu. Ukoliko je riječ o stranom državljaninu onda je uz ovjeru kupoprodajnog ugovora kod javnog bilježnika, potreban Apostille javne isprave izdane u toj državi.